Uz ASV dienvidu robežas septembrī pārtverti 192 000 nelegālie imigranti (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Septembrī pārtverti aptuveni 192 000 migrantu, kas mēģinājuši nelikumīgi šķērsot ASV un Meksikas robežu, ziņo Savienoto Valstu Muitas un robežsardzes dienests.

Lai gan tas ir par 9% mazāk nekā augustā, tas ir ievērojami vairāk nekā pērn, kad prezidenta amatu ieņēma vēl Donalds Tramps un tika pārtverti tikai nepilni 58 000 nelegālie imigranti.

Vēsturiskā perspektīvā pārtverto nelegālo imigrantu skaits pēdējā laikā bijis ļoti liels. Jūlijā, piemēram, tas sasniedza 213 000 cilvēkus jeb augstāko līmeni vairāk nekā pēdējo 20 gadu laikā.

Fiskālā gada laikā, kas sākās ar 2020.gada oktobri un noslēdzās ar šī gada septembri, kopumā uz robežas pārtverti 1,73 miljoni nelegālo imigrantu, kas ir visaugstākais rādītājs 12 mēnešu laikā, kāds jebkad pieredzēts. Iepriekšējā ASV budžeta gada laikā tika pārtverti tikai 458 000 nelegālo imigrantu.

Vairumu nelegālo imigrantu ASV varasiestādes nekavējoties izraida, un daudzi no tiem atkal izmēģina laimi.

ASV Robežsardze vēsta, ka aptuveni ceturtdaļa no visiem septembrī pārtvertajiem nelegālajiem imigrantiem bijuši atkārtoti robežpārkāpēji, kas pēdējo 12 mēnešu laikā tikuši jau vismaz reizi pieķerti.

Tikmēr pārtverto nepavadīto bērnu un nepilngadīgo skaits septembrī sarucis par 24% un nokrities līdz 14 400.

Uz ASV prezidentu Baidenu tiek izdarīts arvien lielāks spiediens, nelegālo imigrantu skaita pieaugumā vainojot viņa administrāciju.

Republikāņi apsūdz Baidenu un demokrātus, apgalvojot, ka šo krīzi izsaukusi to piekoptā liberālākā imigrācijas politika.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu