Pabriks: AM kļuvusi par "otro Ekonomikas ministriju" (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Aizsardzības ministrija (AM) ir kļuvusi par otru Ekonomikas ministriju, jo šogad ir piesaistītas investīcijas no Somijas apmēram 63 miljonu eiro un Latvijas uzņēmēji līdzdarbosies bruņumašīnu ražošanā, šodien Saeimas debatēs par 2022.gada valsts budžetu savu vadīto resoru slavēja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

"Pirmoreiz atjaunotās Latvijas vēsturē mēs atsākam auto ražošanu Latvijā no nulles līdz beigu etapam, un tā nebūs tikai auto ražošana, bet tā būs bruņumašīnu ražošana," paziņoja politiķis.

Pabriks pauda, ka pirmajām bruņumašīnām no rūpnīcas konveijeriem vajadzētu "izripot" pēc diviem gadiem.

Ministrs pauda aicinājumu Latvijas uzņēmējiem, kuriem ir ambīcijas un spējas, nākt ar savām iniciatīvām aizsardzības nozarē, kurām AM ir gatava izskatīt arī grantu finansēšanas iespējas.

Aizsardzības ministrs norādīja, ka par spīti krīzei 2022.gadā paredzēts izaugsmes budžets un ka tas dos iespējas arī Latvijas uzņēmējiem. Politiķis atzīmēja, ka aizsardzības budžetā pozitīvais ir, ka tas tiek plānots 12 gadu posmā un no Finanšu ministrijas puses trīs gadu posmā. Latvijai jāskatās, kas tiek darīts reģionā un arī Zviedrijā un Somijā par spīti krīzei pieaug aizsardzības budžets, norādīja ministrs.

Svarīgi ir ievērot principu, lai aizsardzības budžets nenokristos zem 2% no iekšzemes kopprodukta, uzsvēra politiķis. Reizē, arī ievērojot šo principu, tuvāko gadu perspektīvā procentuālā sadaļa aizsardzības budžetam kritīsies, atzina Pabriks.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu