LTRK: Valdības lēmumi Covid-19 izplatības ierobežošanai ir novēloti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Virkne valdības lēmumu Covid-19 izplatības ierobežošanai ir novēloti, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadītājs (LTRK) Jānis Endziņš.

Viņš atgādināja, ka uzņēmēju organizācija jau pirms mēneša aicināja ņemt vērā Itālijas pieredzi, kur visiem strādājošajiem jābūt vakcinētiem, pārslimojušies vai ar negatīvu testu.

"Ja tas būtu izdarīts pirms mēneša, bet ideālā variantā vēl senāk, tad būtu daudz labāki rezultāti jau patlaban,

būtu daudz lielāka vakcinācijas aptvere. Mēs nebūtu tik sarežģītā situācijā kā patlaban," sacīja Endziņš.

Tāpat LTRK ieskatā vēl novēloti valdības lēmumi bija saistībā ar darba tiesībām regulēt situāciju savos uzņēmumos - atlaižot, pārceļot darbiniekus bez atbilstošiem Covid-19 sertifikātiem.

"Ideālā versijā ar darba likumu noorganizēt, lai darba devējs var brīvi pārcelt, brīvi atlaist," skaidroja Endziņš.

LTRK arī vadītājs norādīja, ka tiem uzņēmumiem, kuru darbībai "lokdauna" ir būtiski ierobežojumi, zaudējumi ir milzīgi, bet atbalsta pasākumi vēl nav apstiprināti.

Endziņš pozitīvi novērtēja, ka subsidēto darbavietu atbalsts tiek saistīts ar vakcināciju pret Covid-19. Lielākais stimuls vakcinācijai ir nosacījums, ka strādāšanai būs nepieciešama vakcinācija, norādīja LTRK vadītājs.

Kā ziņots, valdība otrdien lems par atbalsta pasākumiem Covid-19 krīzē skartajiem uzņēmējiem, pašnodarbinātajām personām un patentmaksātājiem, kuriem Covid-19 epidemiloģisko ierobežojumu dēļ ir pārtraukta saimnieciskā darbība vai samazināts saimnieciskās darbības apjoms.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu