Iecelta jauna "Latvijas autoceļu uzturētāja" padome (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šonedēļ iecelta jaunā VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) padome,  pavēstīja Satiksmes ministrijā.

Par padomes priekšsēdētāju iecelts VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs, bet par padomes locekļiem - Jevgenijs Belezjaks un Andris Vanags.

Griškeviča atbildības joma LAU padomē būs autoceļu infrastruktūras uzturēšanas jautājumu, iesaistīto pušu, uzņēmumu un komandas vadība. Griškevicam ir vairāk nekā desmit gadu pieredze vadošos amatos. Viņš ir absolvējis Latvijas Universitāti, iegūstot bakalaura grādu starptautiskā biznesa vadībā un maģistra grādu Eiropas Studijās.

Pirms darba VNĪ viņš ilgus gadus bija būvmateriālu ražošanas uzņēmuma "Schwenk Latvija" valdes loceklis.

Belezjaka atbildības joma LAU padomē ir finanšu jautājumu un audita, risku vadības un iekšējas kontroles sistēmas. Belezjakam ir ilggadīga pieredze darbā vadošos amatos, tostarp uzņēmumos finanšu jomā. Viņš ir ieguvis bakalaura grādu uzņēmējdarbības vadībā Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas skolā, kā arī maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā Rīgas Tehniskās universitātes Rīgas Biznesa skolā.

Belezjaks ir arī atkritumu uzglabāšanas pakalpojumu sniedzēja SIA "Getliņi EKO" un siltumenerģijas ražotāja AS "Rīgas siltums" padomes locekli. Pirms tam viņš bija līzinga kompānijas "Citadele Leasing" (iepriekš "UniCredit Leasing") valdes priekšsēdētājs. Belezjaks ir arī pērn izveidotā SIA "Belconsult" valdes priekšsēdētājs un vienīgais īpašnieks, kā arī viņam pieder kapitāldaļas pagājušā gada vasarā izveidotajā uzņēmumā SIA "Bamba", kur viņš ir vienīgais valdes loceklis.

Savukārt Vanaga atbildības joma LAU padomē ir stratēģiju izstrāde un ieviešana, kā arī korporatīvā pārvaldība. Vanagam ir ilggadīga pieredze darbā vadošos amatos un pasniedzēja pieredze Latvijas augstskolās. Viņam ir Rīgas Tehniskās universitātes Ķīmijas tehnoloģiju fakultātē iegūts inženierzinātņu bakalaura un maģistra grāds, kā arī viņam ir doktora grāds vadībzinātnē, kas iegūts biznesa augstskolā "Turība".

Jaunā LAU padome iecelta, jo beidzās iepriekšējās padomes pilnvaru termiņš. Tās sastāvā bija padomes priekšsēdētājs Uldis Reimanis, kā arī padomes locekļi Ivars Pāže un Normunds Narvaišs.

Konkurss uz padomes locekļu amatiem tika izsludināts šā gada aprīlī, un to organizēja Pārresoru koordinācijas centrs.

Padomes locekļiem paredzēta bruto mēnešalga 2208 eiro apmērā, savukārt padomes priekšsēdētājam - 2454 eiro apmērā.

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 kilometri, no tiem 9361 kilometrs autoceļu ir ar melno segumu un 10 680 kilometri ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu