Pakistānā policijas un islāmistu sadursmēs gājuši bojā vairāki cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: www.freepik.com

Pakistānā tūkstošiem aizliegtās organizācijas "Tehrik-e-Labaik Pakistan" (TLP) atbalstītāju trešdien pie Lahoras iesaistījušies sadursmēs ar policiju, kā rezultātā gājuši bojā vairāki cilvēki, tostarp policisti.

Sadursmes izcēlās uz lielceļa Šeikhupuras rajonā netālu no Lahoras, Pakistānas austrumos, pavēstīja Pendžābas provinces preses pārstāvis.

"TLP aktīvisti izmantoja mašīnpistoles, AK 47 un pistoles, lai uzbruktu policijas amatpersonām,

kā rezultātā vairākas amatpersonas tika noslepkavotas," paziņoja preses pārstāvis.

Viņš sacīja, ka pagaidām nav zināms, cik policisti ir gājuši bojā, bet zināms, ka ievainoti ir aptuveni 25.

TLP paziņoja, ka nogalināti un ievainoti ir arī vairāki viņu aktīvisti.

Pakistānas informācijas ministrs Favads Čaudhrijs sacīja, ka valdība izmantos spēku, lai nepieļautu islāmistu nonākšanu galvaspilsētā Islamabadā.

Viņš norādīja, ka valdība līdz šim ir izrādījusi savaldību, taču ilgāk to vairs paciest nav iespējams.

Tūkstošiem TLP atbalstītāju kopš piektdienas nobloķējuši Pakistānas noslogotāko lielceļu, pieprasot atbrīvot TLP līderi un izraidīt Francijas vēstnieku saistībā ar islāma pravieša Muhameda karikatūru publicēšanu satīriskā Francijas žurnālā.

Pēc tam, kad sarunas ar valdību cieta neveiksmi, TLP atbalstītāji trešdien devās ceļā uz Islamabadu, kur pilsētas administrācija devusi rīkojumu nobloķēt ieejas galvaspilsētā ar kuģu konteineriem.

Policija ziņoja, ka mēģinājusi gājienu apturēt, kas arī izraisījis sadursmes.

TLP šī ir trešā valsts mēroga protesta kampaņa kopš 2017.gada, kas saistīta ar pravieša Muhameda karikatūrām žurnālā "Charlie Hebdo". Žurnāls šīs karikatūras pirmo reizi publicēja 2006.gadā un pērn pārpublicēja tās, atzīmējot tiesas sākumu lietā par islāmistu uzbrukumu žurnālam 2015.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu