Rīgā no ugunsgrēka izglābj divus cilvēkus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Rīgā trešdien no ugunsgrēka izglābti divi cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Trešdienas vakarā ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Malienas ielā Rīgā, kur piestāvu ēkas dzīvoklī dega istaba un gaitenis 25 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji, izmantojot glābšanas maskas, vienu cilvēku izveda no degošā dzīvokļa un nodeva mediķiem, bet otru cilvēku izveda no piedūmotā blakus dzīvokļa. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās pieci cilvēki.

Dūmu detektors degušajā dzīvoklī nebija ierīkots. Ugunsgrēka iespējamais izcelšanās iemesls saistīts ar neuzmanīgu smēķēšanu.

VUGD ceturtdienas rītā saņēma izsaukumu uz Atlantijas ielu, kur dega angāra tipa autoserviss 30 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēka izplatīšanās ir ierobežota un patlaban turpinās dzēšana.

Trešdien saņemts izsaukums uz Jaunceltnes ielu Aizkrauklē, kur dega neapsaimniekots metāla angārs 600 kvadrātmetru platībā. Vairāku stundu laikā šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku likvidēts.

Vakar VUGD saņēma informāciju, ka Krišjāņa Barona ielā Rīgā uz piecstāvu nama jumta atrodas bērni. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka bērni, visticamāk, pamanījuši dienestu ierašanos un uz jumta vairs neatrodas.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 37 izsaukumus - sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu