Par Liepājas tramvaja vadītāja noslepkavošanu piespriež 17 gadu cietumsodu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Centrālcietums. Attēls ilustratīvs.
Rīgas Centrālcietums. Attēls ilustratīvs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Kurzemes rajona tiesa Liepājā ceturtdien lēma Sajatam Abasovam par tramvaja vadītāja noslepkavošanu piespriest 17 gadus ilgu cietumsodu, kā arī noteikt trīs gadus ilgu probācijas uzraudzību, informē tiesa.

Tāpat tiesa lēma par labu cietušajai piedzīt no Abasova morālo kompensāciju 10 000 eiro apmērā, kā arī 2500 eiro par labu valstij, kura iepriekš šo summu bija izmaksājusi cietušajai kā morālo kompensāciju.

Prokuratūras iepriekš izplatītajā paziņojumā teikts, ka Abasovs šā gada 1.aprīlī, būdams alkohola ietekmē, dusmās par to, ka pieturā neatvērās tās tramvaja durvis, pie kurām viņš stāvēja, lai izkāptu, sāka paša iniciētu īslaicīgu konfliktu ar tramvaja vadītāju.

Vīrietis piegāja pie vadītāja kabīnes durvīm un, kad vadītājs tās atvēra un panāca pretī, iesita viņam pa plecu, no jakas kabatas izņēma līdzi paņemto kabatas nazi un iedūra vadītājam kaklā un krūšu kurvī.

Tramvaja vadītājam tika nodarīti smagi miesas bojājumi un nepilnas stundas laikā viņš nomira.

Uzbrukums vadītājam notika pieturā īsi pirms galapunkta, pie bijušās "Liepājas Metalurga" administrācijas ēkas Brīvības ielā.

Abasovs savu vainu slepkavības izdarīšanā neatzina, norādot, ka tramvaja vadītāju gribējis tikai pabaidīt, neesot gribējis nogalināt.

Apsūdzētais dzimis 1959.gadā un iepriekš sodīts par svešas kredītkartes nelikumīgu izmantošanu. Aizturēšanas laikā viņš bija 1,9 promiļu reibumā.

59 gadus vecais tramvaja vadītājs uzņēmumā "Liepājas tramvajs" strādāja no 2018.gada, un kolēģi viņu raksturoja kā atsaucīgu, korektu un uzņēmumam lojālu darbinieku.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu