Talsu slimnīcā uzņemti pirmie Covid-19 pacienti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Talsu filiālē uzņemti pirmie Covid-19 pacienti, informē SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Rudzroga.

Pieaugot Covid-19 vīrusa izplatībai un attiecīgi slimnīcu gultasvietu, kas paredzētas Covid-19 pacientu ārstēšanai, noslodzei, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca pagājušajā nedēļā pielāgoja papildu gultasvietas Ventspils slimnīcā, savukārt šonedēļ Covid-19 pacientu uzņemšana sākta arī slimnīcas filiālē Talsos.

Rudzroga norāda, ka Talsu filiālē pieejams aprīkojums izmeklējumu veikšanai, uzraudzībai un ārstēšanai. Pašlaik Covid-19 pacientu ārstēšanai atvērtas desmit gultasvietas, divas no tām aprīkotas ar mākslīgajām plaušu ventilācijas iekārtām pacientiem ar smagu slimības gaitu, pārējās gultasvietas aprīkotas pacientu ar vidēji smagu slimības gaitu ārstēšanai, tai skaitā tās aprīkotas ar dzīvībai būtisko rādītāju uzraudzības monitoriem.

Slimnīcā ir profesionāli speciālisti, tomēr Covid-19 pacientu ārstēšana ir izaicinājums ikvienam mediķim, kuram iepriekš ar to nav bijusi saskarsme. Personāls apgūst nepieciešamās prasmes un ir gatavs operatīvi reaģēt. Būtisks atbalsts Covid-19 pacientu ārstēšanā ir arī Ventspils slimnīcas speciālisti, kam pieredze Covid-19 pacientu ārstēšanā ir jau vairāk nekā gadu - pirmie Covid-19 pacienti Ventspils slimnīcā tika uzņemti 2020.gada septembrī, atgādina Rudzroga.

Pēc viņas vārdiem, slimnīcas darbs tiek rūpīgi plānots un uzraudzīts, lai Covid-19 pacientu aprūpe būtu nodalīta no citām nodaļām un pacientu plūsmas nekrustotos, tai skaitā - Covid-19 pacienti uz izmeklējumiem tiek vesti noteiktos laikos, savukārt pacienti, kuriem nav Covid-19 infekcijas, šos izmeklējumus atsāk saņemt pēc visu telpu rūpīgas dezinfekcijas.

Citu nodaļu darbs un pakalpojumu saņemšanu pašlaik nav ietekmēta. Ierobežojumi, ar kuriem pacientiem gan jārēķinās, saistīti ar valdības noteikto plānveida stacionāro un dienas stacionāra pakalpojumu sniegšanas pārtraukšanu. Tiek veikta to pacientu veselības aprūpe, kuriem jāturpina vai jāpabeidz stacionārā neatliekamā kārtā uzsāktā ārstēšana. Tāpat turpinās ambulatoro pakalpojumu sniegšana, uzsver Rudzroga.

Kā vēstīts, ārstniecības iestādēs pagājušajā diennaktī ievietoti 199 Covid-19 pacienti, 107 no tām izrakstīti, tādējādi kopējam Covid-19 skaitam palielinoties no 1439 līdz 1495 stacionētiem pacientiem, liecina Nacionālā veselības dienesta informācija.

Šis ir otrais lielākais dienā stacionēto skaits pēc 23.oktobra, kad stacionēto skaits dienas laikā sasniedza 206 cilvēki.

No slimnīcās esošajiem Covid-19 pacientiem 1307 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 188 - ar smagu slimības gaitu.

Kopumā līdz šim no slimnīcām izrakstīti 17 490 Covid-19 pacienti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu