Starp Bordānu un Strupišu izcēlies strīds par vakcinēšanos (26)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Vakcinēšanās dēļ saasinājies tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) un Augstākās tiesas vadītāja Aigara Strupiša konflikts – pārmetot nostāšanos dezinformācijas izplatītāju pusē, Bordāns paziņojis par neuzticēšanos Strupišam, bet Augstākās tiesas vadītājs izteicis aizdomas par Bordāna centieniem angažēt tiesu, vēsta TV3 Ziņas.

Konflikts starp tieslietu ministru Jāni Bordānu un Augstākās tiesas vadītāju Aigaru Strupišu 29. oktobrī uzplauka Tieslietu padomes sēdē, spriežot, kā valdības rīkojums par obligātu vakcinēšanos valsts pārvaldē ietekmēs tiesu sistēmā strādājošos.

Bordāns pārmeta Strupišam, ka viņš neuzskata par nepieciešamību sabiedrībai vakcinēties pandēmijas laikā, kad ik dienu dzīvību zaudē desmitiem cilvēku, kas nāk par labu tiem, kuri izplata dezinformāciju par vakcīnām.

“Jūs lejat ūdeni uz šo faktiski valstij nelojālo cilvēku dzirnavām. Es nevaru uzticēties šādam Augstākās tiesas priekšsēdētājam, ja tā godīgi man jāsaka," sacīja Bordāns.

Savukārt Strupišs, kurš neatklāj, vai pats ir vakcinējies, uzsvēra, ka publiski neiestājas ne par, ne pret potēšanos. Viņš to pamato ar neitralitātes ievērošanu, jo tiesai būs jāskata sūdzības par pienākumu vakcinēties. Strupišs uzskata, ka izpildvara vēlas ministra personā angažēt tiesu.

Tieslietu padome secinājusi, ka tiesnešiem ir pienākums potēties. Savukārt, kādas sekas draudēs nevakcinētajiem tiesnešiem, būs jāvērtē individuāli – likumos paredzētajā kārtībā, lai nepārkāptu tiesu varas neatkarību.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu