KM ir gatava pārskatīt ierobežojumus pasākumiem bez norādītām sēdvietām un ārpus telpām pēc "lokdauna"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Nacionālā teātra Lielās zāles skatītāju krēsli. Ilustratīvs attēls
Latvijas Nacionālā teātra Lielās zāles skatītāju krēsli. Ilustratīvs attēls Foto: Paula Čurkste/LETA

Kultūras ministrija ir gatava pārskatīt ierobežojumus pasākumiem bez norādītām sēdvietām un pasākumiem ārpus telpām pēc "lokdauna", pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes atzina kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Viņš apgalvoja, ka bija viens no tiem, kas rosināja diskusiju par izmaiņām pēc 15.novembra jeb stingrajiem Covid-19 ierobežojumiem sākt šodien, lai gala lēmumu pieņemtu nevis 13.novembrī, bet ievērojami ātrāk.

"Manuprāt, vajadzētu iespējami pieturēties pie tā, ko mēs jau esam lēmuši tā saucamā "zaļā lokdauna" kontekstā, tostarp arī kultūras nozarē. Kultūras nozare ir radījusi priekšzīmi gan vakcinēšanas aptveres ziņā, gan dažādu iniciatīvu, lai veicinātu vakcinēšanās procesu, ziņā, gan arī epidemioloģiski drošu noteikumu ieviešanā," uzsvēra politiķis.

Puntulis pauda, ka sabiedrībai būtu labāk, ja būs mazāk dažādu izmaiņu un neskaidrību.

"Ja epidemioloģiskā situācija to prasītu, mēs būtu gatavi pārskatīt ierobežojumus pasākumiem bez norādītām sēdvietām un pasākumiem ārtelpās to sarežģītas kontroles dēļ. Taču pārējos noteikumus mēs aicinātu atstāt negrozītus, kādus mēs esam pieņēmuši, vienojoties par tā saukto zaļo lokdaunu," aicināja ministrs.

Viņš atzina, ka pēc 15.novembra "mēs neatgriežamies ikdienībā", bet daudz stingrākā režīmā.

"Kultūras nozarei tas ir "zaļais" režīms ar "dzeltenā" režīma prasībām, pārdomāts, epidemioloģiski drošs risinājums. Mēs neviens neesam tāds optimists, lai domātu, ka pēc 15.novembra viss beigsies un mēs atgriezīsimies ikdienībā. Mēs tā gribētu, bet diemžēl tā nebūs," sacīja amatpersona.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets otrdien diskutēs par "dzīvi pēc 15.novembra" jeb periodu pēc stingrajiem Covid-19 ierobežojumiem, kas saukti arī par "lokdaunu", pirmdien pēc Sadarbības sanāksmes pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norādīja, ka valdība lēmumu pēc 15.novembra atgriezties "zaļajā režīmā", kas paredz mazākus ierobežojumus personām ar Covid-19 sertifikātiem jau iepriekš ir pieņēmusi, tomēr otrdien sēdē tiks uzklausīts ekspertu viedoklis par to, kas iepriekš noteiktajā regulējumā piekoriģējams.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu