Francija Kalē nojauc migrantu nometnes, taču piedāvās tiem pajumti

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Pēc nelegālo imigrantu nometņu nojaukšanas Kalē Francijas varasiestādes turpmāk neatstās to iemītniekus klīstot ielās, bet "sistemātiski" piedāvās tiem pajumti, otrdien pavēstījis valdības pārstāvis.

Ar šo paziņojumu viņš nācis klajā 23.dienā, kopš viens no Kalē mācītājiem pieteicis badastreiku, protestējot pret bez pajumtes esošo nelegālo imigrantu grūto likteni.

Pēdējo piecu gadu laikā Francija veic nerimstošu cīņu ar nelegālo imigrantu patvaļīgi iekārtotajām nometnēm Kalē, kas kļuvusi par galveno tranzītmezglu viņu ceļā uz Lielbritāniju.

Prezidenta Emanuela Makrona valdība nav slēpusi savu apņēmību nepieļaut jaunu "džungļu" izveidošanos. Šādi tika dēvēta plašā patvaļīgi izveidotā nometne, kurā pirms tās likvidācijas 2016.gadā uzturējās aptuveni 10 000 nelegālo imigrantu.

Taču Francijas Imigrācijas un integrācijas pārvaldes ģenerāldirektors Didjē Lašī paziņojis, ka valdība turpmāk mīkstināšot savu nostāju.

Viņš norādījis, ka migrantiem tikšot piedāvāta pajumte, taču nevis pašā Kalē, bet citviet Odefransas reģionā.

Lešī tika nosūtīts uz Kalē sarunu vešanai ar 72 gadus veco katoļu mācītāju Filipu Demestēru, kurš kopā ar diviem jauniešiem, imigrantu tiesību aizstāvjiem, pirms trim nedēļām pieteica badastreiku, protestējot pret varasiestāžu izturēšanos pret nelikumīgajiem ieceļotājiem.

Lešī piebilda, ka turpmāk patvaļīgi izveidoto nometņu iemītniekiem pirms izlikšanas tiks dotas 45 minūtes savas iedzīves savākšanai un ka nākotnē nometņu likvidācijas vairs netiks rīkotas bez iepriekšēja brīdinājuma.

Valdība norāda, ka nelegālo imigrantu nometnes piesaista cilvēku kontrabandistus, kas organizē to nelikumīgu nogādāšanu Lielbritānijā.

Saskaņā ar Francijas krasta apsardzes datiem šī gada pirmajos astoņos mēnešos Lamanša kanālu nelikumīgi šķērsot mēģinājuši 15 400 cilvēku, kas ir par 50% vairāk nekā visa 2020.gada laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu