Pavļuts: Faktiski nav tādu slimnīcu, kuras nevarētu uzņemt Covid-19 pacientus (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Daniels Pavļuts.
Daniels Pavļuts. Foto: Valsts kanceleja

"Faktiski nav tādu slimnīcu, kuras nevarētu uzņemt Covid-19 pacientus," intervijā TVNET tiešsaistes žurnālam klik atklāj veselības ministrs Daniels Pavļuts. Viņš norāda, ka galvenais ir izpratne par situācijas nopietnību gan no slimnīcu, gan pašvaldību vadītājiem.

Pagājušajā nedēļā raidījumā "Šodienas jautājums" Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta vadītāja Liene Cipule minēja, ka atsevišķās Latvijas slimnīcās faktiski nav iespējams nodrošināt plūsmas nodalīšanu. Tādējādi ir slimnīcas, kuras nevar vienlaicīgi uzņemt gan Covid-19, gan parastos pacientus. Veselības ministrs pauda pārliecību, ka plūsmas nodalīšanu "lielākoties ir iespējams nodrošināt".

Tāpat viņš norādīja, ka šobrīd situācija caurmērā ir tikusi atrisināta, un ir palikušas vairs tikai dažas slimnīcas, ar kurām "ir kaut kādas problēmas".

"Pašvaldību slimnīcas ir gatavas un atbilstoši kopīgajam mērķim atvēl līdz 50% no sava gultu apjoma Covid-19 slimniekiem," teica Pavļuts.

Ministrs uzsvēra, ka šobrīd notiek sadarbība gan ar Madonas, gan Kuldīgas slimnīcām. "Visgrūtāk mums šobrīd ir ar Ogres slimnīcu," viņš bilda. Vienlaikus ministrs uzsvēra, ka svarīgākais ir izpratne no slimnīcu un pašvaldību vadītāju puses par šī brīža situācijas nopietnību. "Vairumā gadījumu mēs sastopamies ar lielu atsaucību," sacīja Pavļuts.

Kā ziņots Latvijas slimnīcās pagājušajā diennaktī ievietoti 158 Covid-19 pacienti, savukārt 160 pacienti no tām izrakstīti, liecina Nacionālā veselības dienesta informācija.

Kopējais Covid-19 pacientu skaits slimnīcās dienas laikā ir sarucis no 1578 vakar līdz 1531 šodien.

No slimnīcās esošajiem Covid-19 pacientiem 1336 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 195 jeb 12,7% - ar smagu slimības gaitu.

Kopumā līdz šim no slimnīcām izrakstīti 19 455 Covid-19 pacienti.

Pilnu interviju lasiet tiešsaistes žurnālā KLIK

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu