"Mēs atkal esam epicentrā." Pasaules Veselības organizācija pauž bažas par inficēšanās pieaugumu Eiropā (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Yves Herman

Eiropā pieaugošais Covid-19 gadījumu skaits raisa nopietnas bažas, ceturtdien brīdinājusi Pasaules Veselības organizācija (PVO).

PVO Eiropas reģions, kas aptver 53 valstis, arī vairākas Vidusāzijas valstis, ar 78 miljoniem Covid-19 gadījumu kumulatīvo rādītāju ziņā tagad apsteidz Dienvidaustrumāziju, Vidusjūras austrumu reģionu un Āfriku kopā.

"Mēs atkal esam epicentrā," preses konferencē sacīja PVO Eiropas reģiona direktors Hans Klūge.

"Pašreizējais transmisiju temps 53 reģiona valstīs rada nopietnas bažas", atzina amatpersona.

Atbilstoši "vienai ticamai projekcijai" patlabanējā trajektorija var nozīmēt "vēl vienu pusmiljonu Covid-19 nāves gadījumu" līdz februārim, piebilda Klūge.

Pieaugums tiek novērots visās vecuma grupās, viņš sacīja.

Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu Klūge skaidroja ar "nepietiekamo vakcinācijas aptveri", kā arī "sabiedrības veselības un sociālo pasākumu atvieglošanu".

Hospitalizācijas gadījumu skaits ir lielāks valstīs, kur ir zemāki vakcinācijas rādītāji, viņš skaidroja.

Tādi pasākumi kā testēšana, kontaktu izsekošana, fiziskā distancēšanās un sejas masku lietošana joprojām ir vīrusa apkarošanas arsenālā, norādīja Klūge.

"Mums ir jāmaina mūsu taktika no reaģēšanas uz Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu uz centieniem nepieļaut, ka tas vispār notiek," mudināja amatpersona.

Dienas laikā reģistrēto jauno Covid-19 gadījumu skaits Eiropā pieaug jau sešas nedēļas pēc kārtas ar aptuveni 250 000 inficēšanās gadījumiem un 3600 nāves gadījumiem katru dienu, liecina ziņu aģentūras AFP aplēses.

Aizvadīto septiņu dienu laikā ar 8162 nāves gadījumiem pirmajā vietā ir Krievija, bet tai seko Ukraina un Rumānija ar 3819 un 3100 nāves gadījumiem, liecina oficiālie dati.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu