Likvidēts kontrabandistu tīkls, kas vedis migrantus no Pakistānas uz Eiropas Savienību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Telšu pilsētiņas nelegālajiem migrantiem Lietuvā. Ilustratīvs attēls.
Telšu pilsētiņas nelegālajiem migrantiem Lietuvā. Ilustratīvs attēls. Foto: Valdas Kopustas

Spānijas policija likvidējusi cilvēku kontrabandistu tīklu, kas "dzīvībai bīstamos apstākļos" transportējis uz Eiropas Savienību (ES) simtiem nelegālo imigrantu no Pakistānas, ceturtdien pavēstīja amatpersonas.

Kontrabandistu tīkls no nometnēm Bosnijā vedis nelegālos imigrantus uz Itāliju un Spāniju, pavēstīja Eiropols, kas bijis iesaistīts Spānijas operācijā.

"Viņi tika transportēti dzīvībai bīstamos apstākļos vieglajās automašīnās, autofurgonos un kravas auto, bieži pavadot vairākas dienas ar pavisam maz pārtikas vai bez tās," teikts ES policijas organizāciju paziņojumā.

Operācijas gaitā Horvātijas policija pārtvērusi kravas auto ar 77 pakistāniešiem, kas atradušies astoņu kvadrātmetru lielā telpā, teikts Spānijas policijas paziņojumā.

Kopumā operācijā piedalījušies astoņu valstu likumsargi.

"Migranti, arī četri nepilngadīgie, ceļoja pārblīvētās telpās un necilvēcīgos apstākļos, un viņi bija spiesti jumtā izsist vairākus caurumus, lai viņiem būtu, ko elpot," norādīja policija, pieļaujot, ka policijas rīcības rezultātā novērsta potenciāla traģēdiju.

Katrs migrants par ceļojumu samaksājis no 5000 līdz 8000 eiro, norādīja Eiropols.

Šis kontrabandistu tīkls ES pēdējo mēnešu laikā ievedis "vismaz 400 migrantu", nopelnot divus miljonus eiro, lēš spāņu likumsargi.

Spānijā bāzētais tīkls bijis aktīvs "vairākus gadus, tāpēc kopējais kontrabandas ceļā ievesto migrantu skaits ir krietni lielāks".

Izmeklēšanā, kas novedusi pie bandas līdera aizturēšanas, bija iesaistīti vairāku ES valstu un Bosnijas policisti, kā arī ES Aģentūra tiesu iestāžu sadarbībai (Eurojust).

Operācijas gaitā policija aizturējusi 15 cilvēkus - 12 Spānijā un pa vienam Horvātijā, Slovēnijā un Rumānijā.

2019.gada oktobrī Lielbritānijā kravas automašīnā tika atrasti 39 vjetnamiešu migrantu līķi, un šī traģēdija vēlreiz lika pievērst uzmanību riskam, kādam pakļauti nelegālie imigranti, kas pārtikušajās Rietumu valstīs cer nokļūt ar cilvēku kontrabandistu palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu