Grieķija ievieš ierobežojumus nevakcinētajiem iedzīvotājiem (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Grieķijas iedzīvotāji, kuri nav vakcinēti pret Covid-19, turpmāk bez derīga PCR testa vai pārslimošanas sertifikāta vairs nedrīkst apmeklēt bankas, bārus, restorānus, skaistumkopšanas salonus un citas izklaides un sociālās iestādes. Bez šiem dokumentiem valsts teritorijā brīvi atļauts iekļūt tikai pārtikas veikalos, aptiekās un baznīcās.

Turklāt vairāki Grieķijas parlamenta deputāti šonedēļ ir izstrādājuši likumprojektu, kas atņemtu iespēju nevakcinētajiem apmeklēt reliģisko rituālu vietas. Savukārt nevakcinētajiem valsts pārvaldes un privātā sektora darbiniekiem divas reizes nedēļā par saviem līdzekļiem būs jāveic PCR tests.

Šīs nedēļas sākumā Grieķijas premjerministrs Kiriakoss Mitsotakis noraidīja stingru vispārējo ierobežojumu atjaunošanu. Viņš sacīja, ka lielākā daļa iedzīvotāju jau ir vakcinēti, un šāds pasākums būtu netaisnīgs attiecībā pret šo sabiedrības daļu.

Regulāras PCR pārbaudes nevakcinētiem darbiniekiem tiek ieviestas arī Vācijā. Vācijas kanclera pienākumu izpildītāja Angela Merkele uzsvēra, ka darbinieki šādā veidā tiks pārbaudīti katru dienu.

Grieķijā nesen strauji pieaudzis jauno inficēšanās gadījumu skaits.

Otrdien tika konstatēti 6700 jauni inficēšanās gadījumi, kas ir rekords kopš pandēmijas sākuma.

Slimnīcu intensīvās nodaļās gandrīz 90% Covid-19 pacientiem atvēlēto gultasvietu jau ir aizpildīti.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu