Ziemeļīrijā nolaupīts un aizdedzināts autobuss

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: PA/Scanpix

Netālu no Ziemeļīrijas pilsētas Belfāstas svētdienas vakarā nolaupīts un aizdedzināts autobuss.

Ņūtaunabijā, Antrimas apgabalā, četri vīrieši maskās nolaupīja autobusu, lika izkāpt šoferim un pasažieriem un pēc tam to aizdedzināja.

Pagājušajā pirmdienā autobuss tika nolaupīts un aizdedzināts Ņūtaunardsā. Tas acīmredzot bija protests pret tā dēvēto Ziemeļīrijas protokolu.

Divreiz pagājušajā nedēļā Belfāstas rietumos izcēlās arī sadursmes starp jauniešiem no lojālistu apkaimes Šankilas ceļa rajonā un no īru nacionālistu apkaimes Springfīldas ceļa rajonā.

Ziemeļīrijas infrastruktūras ministre Nikola Malona asi nosodīja svētdienas uzbrukumu autobusa, norādot, ka šoferiem un pasažieriem tā bijusi šausminoša pieredze.

Viņa sacīja, kas tas ir jau ceturtais šāds uzbrukums šogad.

Arī Ziemeļīrijas Demokrātiskās unionistu partijas (DUP) līderis Džefrijs Donaldsons nosodīja notikušo, norādot, ka tas varējis novest pie cilvēku nāves vai smagiem ievainojumiem.

"Tas tikai kaitē vietējiem iedzīvotājiem un vietējām kopienām. Tas nekalpo nekādam mērķim," tviterī uzsvēra Donaldsons.

Īru republikāņu partijas "Sinn Fein" augsta ranga politiķis Gerijs Kelijs paziņoja, ka šādiem noziegumiem un vardarbībai nav vietas sabiedrībā un aicināja unionistu līderus skaidri nosodīt šādus uzbrukumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu