Rīgā bibliotekāri, aktieri un citi brīvprātīgie sākuši apzvanīt nevakcinētos seniorus (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

No pirmdienas Rīgas pašvaldības darbinieki un brīvprātīgie sākuši galvaspilsētas senioru apzvanīšanu un informēšanu par vakcinācijas iespējām, informē Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Brīvprātīgie noskaidros vakcinācijai traucējošos iemeslus un mudinās seniorus pasargāt sevi un vakcinēties.

Senioru informēšanā iesaistījušies Izglītības, kultūras un sporta departamenta iestāžu darbinieki, īpašu atsaucību izrādījuši Rīgas bibliotēku darbinieki, kā arī Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra kolektīvs un Imanta Ziedoņa muzeja fonda pārstāvji.

Rīgas pašvaldība noslēgusi līgumus ar minētajām organizācijām par sensitīvo datu saņemšanu un izmantošanu, kā arī veic brīvprātīgo instruktāžu.

Patlaban Rīgā ir aptuveni 52 000 nevakcinētu senioru.

Kā liecina Slimību profilakses un kontroles centra tīmekļvietnē pieejamā informācija, Rīgā vecuma grupā no 60 līdz 69 gadiem ir vakcinējušies 75% senioru, vecuma grupā no 70 līdz 79 gadiem ir vakcinējušies 70%, vecuma grupā no 80 līdz 89 gadiem ir vakcinējušies vien 57%, savukārt vecuma grupā pēc 90 gadiem vēl mazāk - tikai 37% senioru.

Pagājušajā nedēļā Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) attālināti tikās ar nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem un uzsvēra, ka NVO ir aktīvākā sabiedrības daļa, tāpēc viņš aicināja individuāli uzrunāt savu organizāciju biedrus.

"Mēs katrs pazīstam kādu senioru. Un dažreiz pietiek ar vienu sirsnīgu vārdu, lai glābtu sava līdzcilvēka dzīvību. Tāpēc aicinu ikvienu iesaistīties un nākt palīgā lēmuma pieņemšanā par vakcinēšanos," uzsvēra Staķis.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu