Vidējā ātruma kontroles sistēmas ieviešanai nepieciešamas izmaiņas normatīvajos aktos

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Vidzemes šosejas posms aiz Rīgas robežas
Vidzemes šosejas posms aiz Rīgas robežas Foto: Google Maps

Vidējā ātruma kontroles sistēmas būs, taču, lai tās ieviestu, vispirms ir nepieciešams veikt virkni izmaiņu normatīvajos aktos. Tikai pēc tām VSIA Latvijas Valsts ceļi (LVC) varēs turpināt projekta ieviešanu un izsludināt aprīkojuma iepirkumu. 

Par to TVNET informēja LVC Komunikācijas daļā. 

Līdz šim LVC speciālisti ir izvērtējuši un noteikuši prioritāros posmus valsts autoceļu tīklā, kuros tiks ierīkota vidējā ātruma kontroles sistēma. Kopumā identificēti 16 posmi, savukārt precīzs posmu skaits, kuros šī sistēma tiks ierīkota, būs zināms pēc iepirkuma rezultātu paziņošanas. Posmi tiks aprīkoti prioritārā secībā, atbilstoši pieejamajam finansējumam.

Par pamatu autoceļu posmu izvēlei ņemta ceļu satiksmes negadījumu (CSNg) statistika par pēdējiem trim gadiem, kā arī kopējā satiksmes intensitāte, kravas transporta īpatsvars un satiksmes organizācija, t.i., aizliegums apdzīt.

Shēma: prioritārie ceļu posmi vidējā ātruma kontroles ierīču uzstādīšanai

Foto: Latvijas Valsts ceļi

Vairāk informācijas par posmiem šeit.

Tāpat, realizējot projektu, iepirkumu rezultātā ir izstrādāti elektrotīkla pieslēgumu būvprojekti par 36 118 eiro (ar PVN), kā arī notiek elektrotīkla pieslēgumu ierīkošana 26 vietās, kas izmaksās ap 70 000 eiro (ar PVN).

Izsludināt iepirkumu sistēmas aprīkojuma iegādei un uzstādīšanai LVC patlaban nevar, jo līdz tam ir nepieciešams veikt grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos, kā arī izstrādāt jaunus. Citiem vārdiem sakot, jānosaka metroloģiskās prasības vidējā ātruma kontroles sistēmām un jāatrunā vidējā ātruma mērīšanas sistēmas verificēšanas nosacījumi, kā arī jāizstrādā MK noteikumi “Prasības un kārtība tehnisko līdzekļu uzstādīšanai uz ceļiem un prasības informācijas nosūtīšanai un saņemšanai no tehniskiem līdzekļiem apstrādei transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā”, kur tiks noteiktas prasības un kārtība vidējā ātruma kontroles sistēmas ierīkošanai.

Kā zināms, šī gada sākumā CSDP pieņēma lēmumu novirzīt 700 000 eiro vidējā ātruma kontroles sistēmu ieviešanai valsts autoceļu tīklā. Projektu realizē VSIA Latvijas Valsts ceļi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu