Bordāns un Jurašs apmeklēs cietumu, no kura šonedēļ izbēga ieslodzītais (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jānis Bordāns un Juris Jurašs.
Jānis Bordāns un Juris Jurašs. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Piektdien, 12.novembrī, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) un Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Juris Jurašs (JKP) dosies darba vizītē apmeklēt Jēkabpils cietumu, no kura šonedēļ izbēga noziedznieks.

Amatpersonas cietumu apmeklēšot, lai tiktos ar Ieslodzījuma vietu pārvaldes un Jēkabpils cietuma vadību un izvērtētu Jēkabpils cietuma situāciju, kā arī apsekotu infrastruktūras stāvokli, ņemot vērā šā gada 8.novembrī notiesātā izbēgšanu no cietuma teritorijas, aģentūru LETA informēja Tieslietu ministrijā.

Jau ziņots, ka 8.novembrī no Jēkabpils cietuma izbēga notiesātais Igors Korolis. Karolis, izmantojot palīglīdzekļus, pārvarēja ieslodzījuma vietas nožogojumu un izbēga no Jēkabpils cietuma.

IeVP Drošības daļas amatpersonas sadarbībā ar Valsts policiju veica operatīvos meklēšanas pasākumus, kā rezultātā tajā pašā dienā plkst.23 persona tika aizturēta, nogādāta policijas iecirknī un pēc tam Jēkabpils cietumā.

Par bēgšanas faktu ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 310.panta, kas nosaka, ka par bēgšanu no ieslodzījuma vietas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Korolis aizturēts netālu no Jēkabpils cietuma, IeVP Drošības daļas amatpersonām sadarbībā ar Valsts policiju veicot kompleksos operatīvos pasākumus personas meklēšanā.

1989.gadā dzimušais Korolis notiesāts par zādzību ar brīvības atņemšanu uz 11 mēnešiem. Viņš par zādzībām tiesāts vairākas reizes.

Par notikušo sākts kriminālprocess par bēgšanas faktu. Bēgšanas apstākļi tikšot skaidroti kriminālprocesa ietvaros.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu