Asanžs saņēmis atļauju apprecēties cietumā

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Vietnes "WikiLeaks" dibinātājs Džūljens Asanžs ir saņēmis atļauju apprecēties cietumā Londonā ar savu saderināto - vienu no viņa juristēm Stellu Morisu, kurai no Asanža piedzimuši divi dēli.

Asanžs, kura izdošanu pieprasa ASV, kopš 2019.gada ir ieslodzīts Belmāršas cietumā Londonā.

Morisa ar Asanžu iepazinusies 2011.gadā, kad viņa uzdevumā sākusi veikt pētījumus juridiskajos jautājumos. Intīmas attiecības ar Asanžu viņai izveidojušās 2015.gadā, kad Asanžs slēpās Ekvadoras vēstniecībā Londonā.

"Es esmu atvieglota, ka saprāts guvis virsroku, un ceru, nebūs tālākas iejaukšanās mūsu laulībā," Morisa pavēstīja Lielbritānijas ziņu aģentūrai PA.

"Cietuma priekšnieks ir saņēmis, izskatījis un apstrādājis Asanža pieteikumu ierastajā veidā kā jebkura cita cietumnieka gadījumā," sacīja Cietumu dienesta pārstāvis.

Kāzu datums vēl nav noteikts.

Asanža un Morisas abi dēli - četrus gadus vecais Geibriels un divus gadus vecais Makss - ir Lielbritānijas pilsoņi.

Austrālijas pilsonis Asanžs septiņus gadus slēpās Ekvadoras vēstniecībā Londonā, lai izvairītos no izdošanas Zviedrijai, kur viņš tika turēts aizdomās par savu līdzstrādnieču izvarošanu. 2019.gada novembrī Zviedrijas prokuratūra beidza izmeklēšanu šajā lietā.

2019.gada aprīlī Asanžs no vēstniecības tika izlikts, un Lielbritānijas policija viņu aizturēja. Lielbritānijas tiesa piesprieda viņam 50 nedēļu cietumsodu par atbrīvošanas nosacījumu pārkāpšanu 2012.gadā. Pēc soda izciešanas viņš tika paturēts Belmāršas cietumā, kamēr tiek izskatīta ASV prasība viņu izdot.

Asanžam ASV ir izvirzītas apsūdzības par pretspiegošanas likumu pārkāpumu saistībā ar 2010.gadā "WikiLeaks" publicētajiem tūkstošiem militāro un diplomātisko dokumentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu