No 15.novembra mācības klātienē Rīgā neatsāksies 7.-12. klasēm (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

No 15.novembra Rīgas pašvaldības skolās mācības klātienē neatsāksies 7.-12.klasēm, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta vadītājs Māris Krastiņš.

Viņš informēja, ka nākamnedēļ klātienes mācības turpinās 1.-3.klašu skolēni un klātienes mācības atsāks arī 4.-6.klašu skolēni.

Krastiņš atzina, ka diskusijās ar skolu direktoriem izskanēja, ka attālinātās mācības vajadzētu turpināt arī 4.-6.klašu skolēniem, bet šādu lēmumu neļaujot pieņemt valdības lēmumi.

Līdz ar to visi skolēni klātienes mācības Rīgas pašvaldības skolās atsāks no 22.novembra.

Viņš uzsvēra, ka šāds lēmums pieņemts, lai saglabāt iespēju skolēniem vēl nedēļu atrasties ģimenes burbulī, lieki nepulcēties un vēl vairāk samazināt saslimstības ar Covid-19 līkni.

Tikmēr Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) neatbalsta pašvaldības patvaļu pagarināt attālinātās mācības, tā Rīgas pašvaldības ieceri neatsākt klātienes mācības 15.novembrī mikroblogošanas vietnē "Twitter" komentēja izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP).

Viņa norāda, ka pašlaik skaidro situāciju, jo oficiālu lēmumu IZM neesot vēl redzējuši. IZM neatbalsta un neatbalstīs šādu pašvaldības patvaļu spēkā esošo noteikumu interpretācijā.

"Bērniem jāmācās klātienē un, tikai objektīvi tās pamatojot, var būt pieļaujamas kādas izņēmuma atkāpes," uzsver izglītības ministre

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu