Nīderlande plāno jaunus ierobežojumus cīņā ar Covid-19 (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Nīderlandes premjerministrs Marks Rite piektdien paziņos par jauniem ierobežojumiem cīņā ar Covid-19, vēsta mediji.

Ierobežojumus plānots noteikt uz trim nedēļām, kuru laikā bāriem, restorāniem un par nebūtiskām uzskatītu preču tirdzniecības vietām būs atļauts strādāt tikai līdz plkst.19. Cilvēkiem atkal tiks ieteikts strādāt attālināti, ziņoja vietējie mediji.

Publiski pasākumi tiks atcelti, bet skolās mācības turpināsies klātienē, un cilvēkiem būs atļauts iziet no mājām bez ierobežojumiem, vēsta Nīderlandes mediji.

Rite un veselības ministrs Hugo de Jonge par jaunajiem ierobežojumiem plāno paziņot preses konferencē plkst.19 (plkst.20 pēc Latvijas laika).

Raidorganizācija RTL ziņoja, ka valdība šos ierobežojumus dēvē par "daļēju lokdaunu", lai ātri ierobežotu koronavīrusa izplatību.

Valdība arī plāno noteikt, ka pēc šo ierobežojumu perioda beigām ēdināšanas un izklaides vietās tiks ielaisti tikai cilvēki ar "kovida pasēm", kas apliecina vakcinēšanās vai pārslimošanas faktu. Ar negatīvu nesen veikta Covid-19 testa rezultātu vairs nepietiks, lai iekļūtu šādās vietās, vēstīja mediji.

Nīderlandē ceturtdien tika reģistrēti 16 364 jauni Covid-19 gadījumi, kas ir jauns rekords. Iepriekšējais rekords - 12 997 gadījumi - tika reģistrēts pērnā gada decembrī.

Nīderlandē, kuras iedzīvotāju skaits sasniedz 17 miljonus, kopš pandēmijas sākuma saslimšana ar Covid-19 atklāta aptuveni 2,2 miljoniem cilvēku, no kuriem 18 612 ir miruši.

Nīderlandes slimnīcas ir brīdinājušas, ka pieaugošā Covid-19 slimnieku skaita dēļ to darbs var būt traucēts visu ziemu.

Koronavīruss Nīderlandē no jauna uzliesmojis neskatoties uz faktu, ka 82% iedzīvotāju, kas vecāki par 12 gadiem, ir pilnībā vakcinēti pret Covid-19.

Slimnīcās intensīvās terapijas nodaļās 69% ir nevakcinēti cilvēki un no visiem slimnīcās ievietotajiem cilvēkiem 55% ir nevakcinēti.

Vīrusa uzliesmojumā daļēji tiek vainots vakcīnas efektivitātes kritums vecākiem cilvēkiem, kas pret Covid-19 sapotējušies pirms ilgāka laika.

Nīderlandes valdība paziņojusi, ka revakcināja sāksies decembrī.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu