ASV žurnālistam Mjanmā piespriests 11 gadu cietumsods (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Mjanmā huntas vairākus mēnešus apcietinājumā turētais ASV žurnālists Denijs Fensters piektdien notiesāts uz 11 gadiem cietumā par kūdīšanu uz pretošanos armijai, nelikumīgu biedrošanos un imigrācijas likuma pārkāpumu, paziņojis Fenstera darba devējs žurnāls "Frontier Myanmar".

37 gadus vecais Fensters tika aizturēts maijā, kad centās izbraukt no Mjanmas. Viņam izvirzītas arī apsūdzības terorismā un kūdīšanā, par ko viņam notiesāšanas gadījumā draud mūža ieslodzījums.

Fensters strādāja "Frontier Myanmar" aptuveni gadu un devās mājās apciemot savu ģimeni, kad tika aizturēts.

Viņš tika tiesāts slēgtā sēdē Jangonas Inseinas cietumā.

"Visi [žurnālā] "Frontier" ir vīlušies un neapmierināti ar šo lēmumu," komentējot Fenstera notiesāšanu uz 11 gadiem cietumā, paziņoja žurnāls.

"Mēs tikai vēlamies, lai Denijs tiek pēc iespējas ātrāk atbrīvots, lai viņš var doties mājās pie savas ģimenes," paziņoja "Frontier Myanmar".

Organizācijas "Mjanmas Krīzes grupa" vecākais padomnieks Ričards Horsijs tiesas spriedumu nodēvēja par šokējošu.

"Tas sūta vēstījumu ne tikai starptautiskiem žurnālistiem (..), bet arī Mjanmas žurnālistiem, ka, sniedzot faktus par situāciju, viņiem var tikt piespriests daudzu gadu cietumsods," ziņu aģentūrai AFP sacīja Horsijs.

Mjanmas armija 1.februārī sagrāba varu valstī, gāžot Aunas Sanas Su Či valdību. Militārā hunta apspiež demokrātiskus protestus un disidentus.

Vietējo aktīvistu apkopotā informācija liecina, ka drošības spēki nogalinājuši vairāk nekā 1200 cilvēku.

Militārā hunta izdara spiedienu arī uz medijiem, cenšoties kontrolēt informācijas plūsmu. Tiek traucēta interneta darbība un atņemtas darbības licences vietējiem plašsaziņas līdzekļiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu