Jelgavā klātienē nemācīsies astoņas klases

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Atsākoties klātienes mācībām nākamnedēļ, Jelgavā karantīnā būs astoņas klases, informēja pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza.

Pašvaldībā pauda, ka publiski izskanējusī informācija, ka pilsētā klātienes mācības vēl nav plānots atsākt, nav patiesa. Jelgavā mācības klātienē no pirmdienas atsāks visas izglītības iestādes.

Vienlaikus karantīnā atradīsies astoņas klases - trīs Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā, četras Jelgavas Pārlielupes pamatskolā un viena Jelgavas 4.sākumskolā. Kopumā pilsētā karantīna noteikta 205 skolēniem.

Arī vairākās citās pašvaldībās - Līvānu, Balvu, Bauskas - atzina, ka mācības atsāksies klātienē.

Ludzas novada Izglītības pārvaldes pirmsskolas izglītības metodiķe Gunta Stolere atzina, ka arī Ludzas novada pašvaldībā visas izglītības iestādes atsāks darbu klātienē, taču karantīnā atradīsies 12 bērni no divām skolām.

Augšdaugavas novadā mācības pirmdien klātienē neatsāks viena klase, kurā mācās deviņi bērni, informēja novada Izglītības pārvaldes vadītāja Janita Zarakovska.

Arī Jelgavas novadā klātienes mācības atsāks visas izglītības iestādes. Taču līdz nākamās nedēļas vidum novadā karantīnā ir viena klase - 3.klase Kalnciema vidusskolā ar 25 izglītojamajiem un vienu pedagogu. Tāpat nākamnedēļ karantīna noteikta arī trim Vilces pamatskolas klasēm.

Daugavpilī attālināti turpinās mācīties deviņu skolu 16 klases. Individuālā karantīna dažādās klasēs noteikta 13 skolu 81 skolēnam, informēja pilsētas Izglītības pārvaldē.

Jēkabpils novadā karantīnā pašlaik atrodas desmit klases, bet sešiem skolēniem noteikta individuālā karantīna. Attālināti mācīsies trīs klases Jēkabpils 2.vidusskolā, klase Biržu pamatskolā, četras klases Antūžu pamatskolā. Antūžu pamatskolā karantīnā ir arī pirmsskolas izglītības grupa. Tāpat karantīna noteikta vienai grupai Jēkabpils bērnudārzā "Zvaigznīte".

Kā ziņots, Rīgas pašvaldības skolās no 15.novembra, kad tiks atcelta mājsēde, klātienes mācības atsāks 4.-6.klašu skolēni un turpinās 1.-3.klašu skolēni. Savukārt 7.-12.klašu skolēni mācības klātienē atsāks pēc valsts svētkiem no 22.novembra. Līdzīgus lēmumus pieņēmušas arī citas pašvaldības. Savukārt Izglītības un zinātnes ministre minēto Rīgas pašvaldības lēmumu nodēvējusi par patvaļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu