Kadafi dēls kandidēs uz Lībijas prezidenta amatu

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Bijušā Lībijas diktatora Muamara Kadafi dēls Seifs al Islāms pieteicis savu kandidatūru nākammēnes gaidāmajām prezidenta vēlēšanām, pavēstīja Augstākā nacionālā vēlēšanu komisija.

Seifs al Islams Kadafi iesniedzis dokumentus par kandidēšanu Lībijas dienviddaļas pilsētā Sabhā.

Kā redzams video, ar kuru dalījusies vēlēšanu amatpersona, sacīja Seifs al Islāms, Allāhs izlems valsts nākotnes pareizo ceļu.

Šī ir pirmā reize vairāku gadu garumā, kad Seifs al Islāms redzams sabiedrībā.

Video viņš ir tērpies tradicionālajā lībiešu apģērbā un ar turbānu galvā.

Seifs al Islāms ieguvis doktora grādu Londonas Ekonomikas skolā, un šobrīd viņam ir 49 gadi.

2011.gada nemieru laikā Seifu al Islāmu Zintanā aizturēja kaujinieki. Pēc vairāk nekā pieciem cietumā pavadītiem gadiem viņš 2017.gadā tika atbrīvots.

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izsludinājusi Seifu al Islāmu meklēšanā saistībā ar apsūdzībām kara noziegumos 2011.gada nekārtību gaitā. SKT pārstāvis sakariem ar presi Seifa al Islāma kandidēšanu nevēlējās komentēt.

Seifs al Islāms ir pirmais Lībijā plaši pazīstamais cilvēks, kas paziņojis par kandidēšanu uz augsto amatu.

Sagaidāms, ka vēlēšanās, kas notiks 24. decembrī, kandidēs arī ietekmīgais bruņoto formējumu komandieris Halifa Haftars, parlamenta spīkers Agila Salehs un bijušais iekšlietu ministrs Fati Bašaga.

Priekšvēlēšanu kampaņā Seifs al Islāms galveno akcentu varētu likt uz politisko partiju un bruņoto grupējumu nespēju izveidot tādu valdību, kas pēc Muamara Kadafi gāšanas un nogalināšanas spētu stabilizēt un vienot valsti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu