Rīgas 2. slimnīcā darbu atsāk traumpunkts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Samazinoties jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaitam, Rīgas 2.slimnīca atsākusi traumatoloģiskā profila pacientu uzņemšanu, informē Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Ņemot vērā, ka samazinājies kopējais slimnieku skaits, kuri slimnīcās ārstējas no Covid-19, esot iespējams pārskatīt gultu izvēršanas plānu Rīgas pašvaldības pārziņā esošajās slimnīcās, pārvirzot resursus šo slimnīcu pamatspecializācijai.

Rīgas 2.slimnīca informē, ka no 14.novembra atsākta traumatoloģiskā profila pacientu uzņemšana, kā arī darbojas traumpunkts. Patlaban slimnīcā vēl saglabājas 50 Covid-19 pacientu gultas, kurās ir stacionēti 19 pacienti.

Rīgas 1. slimnīcai gultu skaits netiek samazināts, bet pagaidām arī jaunas netiek atvērtas. Šajā slimnīcā tika izveidotas 90 gultas Covid-19 pacientiem, kurās patlaban stacionēts 41 pacients, izrakstīti 63.

Vienlaikus ir noteikts, ka, epidemioloģiskajai situācijai pasliktinoties, abām slimnīcām 48 stundu laikā atbilstoši nepieciešamībai jāpalielina Covid-19 pacientu gultu skaits. Rīgas pašvaldība ir lēmusi, ka abās slimnīcās var izveidot 300 šādas gultas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu