Par nevakcinēšanos no darba Valsts kontrolē atstādināts viens cilvēks (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Afiša pie Latvijas Nacionālās operas ēkas,kur atrodas mobilais vakcinācijas punkts pret Covid - 19, kurā par vakcinēšanos dala biļetes uz izrādēm.
Afiša pie Latvijas Nacionālās operas ēkas,kur atrodas mobilais vakcinācijas punkts pret Covid - 19, kurā par vakcinēšanos dala biļetes uz izrādēm. Foto: Paula Čurkste/LETA

No Valsts kontrolē (VK) aktīvi nodarbinātajiem 157 cilvēkiem nevēlēšanās vakcinēties pret Covid-19 dēļ no amata pienākumu pildīšanas atstādināts viens cilvēks, informēja iestādē.

VK skaidroja, ka darbinieka atstādināšana kopumā iestādes funkciju tālākai pildīšanai netraucēs - konkrētais darbinieks pildījis atbalsta funkcijas.

Vienlaikus VK ir bijis arī viens cits darbinieks, kurš, uzzinot par prasībām par obligāto vakcinēšanos publiskajā sektorā, atstājis darbu iestādē jau priekšlaicīgi.

Arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA) Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta neesamības dēļ dīkstāve bez atlīdzības noteikta vienam nodarbinātajam.

Pašreiz LIAA kopumā ir 270 darbinieku.

Jau ziņots, ka publiskajā sektorā nodarbinātie, kuri līdz 15.novembrim būs sākuši vakcinācijas kursu, taču vēl nebūs saņēmuši derīgu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu, varēs turpināt pildīt darba pienākumus attālināti vai klātienē. Šīm personām vakcinācijas sertifikāta iegūšanas gala termiņš ir šā gada 15.decembris.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu