Tiesa: Kriminalizējot atbalstu patvēruma meklētājiem, Ungārija pārkāpj ES normas (14)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ungārija pārkāpusi Eiropas Savienības (ES) tiesību aktus ar 2018.gada likumu, kas par palīdzības sniegšanu patvēruma meklētājiem paredz līdz vienam gadam cietumā, otrdien nolēma ES Tiesa.

Šis ir pēdējais ES Tiesas lēmums spriedumu virknē pret Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna valdības tiesiskajiem pasākumiem, savukārt premjers skaidro, ka aizsargājis ES pret nelegālo imigrāciju.

Ungārija ES tiesību aktus pārkāpusi ar likumdošanas pasākumiem, kas tiek dēvēti par "Sorosa apturēšanas" likumiem, jo vērsti pret ASV miljardiera un Orbāna politikas pretinieka Džordža Sorosa finansētajām liberālajām nevalstiskajām organizācijām.

"Šādu aktivitāšu kriminalizēšana aizskar ES tiesību aktos aizsargāto tiesību īstenošanu attiecībā uz palīdzību cilvēkiem, kas pretendē uz starptautisko aizsardzību," teikts paziņojumā.

Ungārija dažus ES Tiesas spriedumus ņem vērā, bet citus ignorē.

Pērn varasiestādes slēdza robežas nometnes, pēc tam kad ES Tiesa bija atzinusi, ka apstākļi tajās ir pielīdzināmi apcietinājumam.

Tomēr pagaidām Ungārija ignorē spriedumu pret policiju par patvēruma meklētāju deportēšanu bez izšķirības un dažkārt vardarbīgi.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu