Mūrniece: Latviju un Japānu vieno cieša sadarbība (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Lai gan attālums starp Japānu un Latvijas ir liels, abas valstis vieno cieša sadarbība, kas sakņojas kopīgās demokrātiskās vērtībās, šodien, tiekoties ar Japānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Jasuhiro Kavaguči, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Kavaguči parlamentā bija ieradies atvadu vizītē, pavēstīja parlamenta Preses dienestā.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās vēstniekam par augsti profesionālo un personīgo ieguldījumu valstu sadarbības stiprināšanā, tostarp ekonomikā, kultūrā un parlamentārā dialoga padziļināšanā.

Viņa norādīja, ka abas valstis vieno cieša sadarbība, kas sakņojas demokrātiskās vērtībās, atzinīgus vārdus veltot Japānas vēstniecības Latvijā aktīvajam darbam.

Mūrniece uzsvēra, ka vēstnieka kadence Latvijā noslēdzas zīmīgā laikā, kad kopā svinam Latvijas un Japānas draudzības simtgadi. "Mēs vienmēr atcerēsimies, ka Japāna bija viena no piecām Antantes Augstākās padomes valstīm, kas jau 1921.gada janvārī atzina Latvijas Republiku de iure," sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Pārrunājot divpusējos kontaktus, Saeimas priekšsēdētāja atsaucās arī uz savu vizīti Japānā 2019.gada vasarā, kuras laikā tikās ar Japānas parlamenta abu palātu priekšsēdētājiem, kā arī piedalījās Pasaules sieviešu politisko līderu samitā.

Tāpat Mūrniece sveica vēstnieku Kavaguči ar Triju Zvaigžņu ordeņa saņemšanu, ko piešķir par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā.

Vēstnieks Kavaguči darbam Latvijā akreditēts 2019.gada janvārī.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu