Ameriks: Latvijā iestājies politiskās morāles degradācijas laiks (15)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Gods kalpot Rīgai" priekšsēdētājs, Eiropas Parlamenta deputāts Andris Ameriks piedalās partijas "Gods kalpot Rīgai" kongresā Mazajā Ģildē.
Partijas "Gods kalpot Rīgai" priekšsēdētājs, Eiropas Parlamenta deputāts Andris Ameriks piedalās partijas "Gods kalpot Rīgai" kongresā Mazajā Ģildē. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijā pašreiz ir politiskās morāles degradācijas laiks, un iedzīvotāju uzticība politiķiem ir ļoti zema, sestdien partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) kongresā pauda līdzšinējais partijas vadītājs Andris Ameriks.

Viņš sacīja, ka pašreizējais laiks ir izaicinājumu, daudzu paradumu un domāšanas maiņas laiks. "Pandēmijas krīze, attālināta atrašanās vienam no otra un nespēja atrast acu kontaktu radījusi daudz dusmu, daudz neizpratnes," sacīja Ameriks.

Tāpat viņš norādīja uz Latvijas iedzīvotāju zemo uzticības līmeni politiķiem, kamēr citās Eiropas Savienības valstīs tas ir ievērojami augstāks.

"Ir dažādi mērījumi, kas parāda, ka pie mums tas ir zemāks par 20%. (..) Citur pie tik zema līmeņa valdība, iespējams, būtu par ārkārtas vēlēšanām, lai atjaunoto uzticības mandātu. (..) Pie mums neviens par to nav ierunājies. Kā mēs sakām, premjers [Krišjānis] Kariņš ir neaizvietojams, cita koalīcija nav iespējama. Bet, aizejot uz kapiem, tur arī guļ daudz neaizvietojamu cilvēku," teica Ameriks.

Viņš pauda, ka politiķiem lielāko laika daļu pašreiz aizņem Covid-19, bet netiek runāts par sociālo krīzi, ko, pēc Amerika domām, Latvija sasniegs tuvāko mēnešu laikā.

"Tas, kas tuvojas, ir daudz svarīgāk daudziem - elektrības cenu kāpums, degvielas cenu kāpums, apkure. Kur ir valdības garantijas Latvijas iedzīvotājiem?" retoriski vaicāja politiķis.

Ameriks pauda, ka "liels politiskās morāles degradācijas laiks" pašreiz pastāv arī Rīgā.

"Vēl jau kādu laiku par savām muļķībām un neizdarībām varēs vainot iepriekšējo vadību - Ameriks un [Nils] Ušakovs visu sabojāja. Bet drīz ar reklāmas saukļiem būs par maz," pauda politiķis.

Viņaprāt, nav pareizi, ka pašreizējā Rīgas vadība nejautā iedzīvotāju domas par domes darbu. Iepriekšējā vadība to esot darījusi reizi trijos mēnešos.

"Neatceros, ka iedzīvotāju atbalsts būtu bijis zemāk par 50%. (..). Šodien šī koalīcija nav uzdrošinājusies pajautāt, kā rīdzinieki vērtē viņu darbu, jo, iespējams, atklātos nepatīkamas lietas," teica Ameriks.

Jau ziņots, ka Ameriks nolēmis atkāpties no partijas vadītāja amata, lai koncentrētos darbam Eiropas Parlamentā, kā arī lai partija jaunas komandas un jauna līdera vadībā gatavotos 14.Saeimas vēlēšanām.

Par partijas jauno vadītāju sestdien izvirzīts Rīgas domnieks, agrākais mērs Oļegs Burovs. Par viņu vēl būs jābalso partijas biedriem.

Kongresā tiks ievēlēta partijas valde un jaunais vadītājs, kā arī tiks diskutēts par iespējamo partijas dalību 14.Saeimas vēlēšanās.

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju Latvijā, kongress norit attālinātā formātā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija, Ameriks partiju vada kopš tās dibināšanas 2012.gada martā.

GKR līdz šim ir bijusi pārstāvēta Rīgas domē, kur kopā ar "Saskaņu" astoņus gadus veidoja valdošo koalīciju, bet pēc pēdējām vēlēšanām tā ir opozīcijā. Savukārt Eiropas parlamentā Ameriks tika ievēlēts no "Saskaņas" saraksta, kur startēja kopā ar "Saskaņas" līderi un bijušo Rīgas mēru Nilu Ušakovu.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu