Foto ⟩ Muita kravas auto uziet kontrabandas cigaretes un bezvadu austiņas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas transportlīdzekļu kontroli, atradušas nedeklarētas preces.

Slēptuvēs kravas automobilī un vilcienu lokomotīvēs atradās 32,47 kilogrami ūdenspīpju tabakas, 70 000 cigarešu, 520 elektroniskās cigaretes, kā arī 30 iepakojumi ar bezvadu austiņām, informēja VID pārstāvji.

Sestdien, 20.novembrī, Pāternieku muitas kontroles punktā (MKP) muitas kinologs ar darba suni, pārbaudot kādu no Baltkrievijas iebraukušu kravas automobili, atklāja no muitas kontroles slēptus tabakas izstrādājumus.

Padziļinātas kontroles laikā kabīnē un zem tās muitas amatpersonas konstatēja nedeklarētas cigaretes, elektroniskās cigaretes un ūdenspīpju tabaku. Kontroles rezultātā tika izņemti 32,47 kilogrami ūdenspīpju tabakas, 10 000 cigarešu "NZ Gold" un 520 elektroniskās cigaretes. Papildus tika izņemtas arī nedeklarētas, no muitas kontroles slēptas bezvadu austiņas "AirPods" un "AirPods Pro", kopā 30 iepakojumi.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietas materiāli par cigarešu kontrabandu nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu. Par nedeklarētu austiņu ievešanu sastādīts lēmums par administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu.

Savukārt 15.novembrī Indras MKP, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena kontroli, kinologam ar dienesta suni radās aizdomas par nedeklarētu tabakas izstrādājumu pārvietošanu lokomotīvēs.

Sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām tika veikta fiziskā kontrole, un tās laikā konstatēts, ka zem lokomotīvju grīdas ir paslēptas cigaretes. Slēptuvēs atradās 60 000 cigarešu "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē šī gada 15.novembrī sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta 3.daļā paredzētajām noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmēm. Vilciena mašīnistam piemērots apcietinājums.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu