Krievijas virsnieki Latvijā ieradušies iepazīties ar militārajām mācībām (39)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Aizsardzības ministrija

Latvijā šonedēļ ieradušies Krievijas virsnieki, lai iepazītos ar Latvijas teritorijā notiekošām militārajām mācībām.

No 22.novembra līdz 25.novembrim Latvijā uzturas Krievijas bruņoto spēku virsnieki, lai veiktu EDSO bruņojuma kontroles inspekcijas vizīti, informēja Aizsardzības ministrija.

Krievijas bruņoto spēku virsnieki - pulkvežleitnants Aleksandrs Poleščuks, pulkvedis Vjačeslavs Glagoļevs, kapteinis Igors Naidenovs un kapteine Anna Ņikolskaja - tiksies ar Zemessardzes 3.Latgales brigādes pārstāvjiem.

Inspekcijas mērķis ir iepazīties ar Latvijas teritorijā notiekošām militārām mācībām, ņemot vērā Latvijas sniegto militāro informāciju atbilstoši EDSO Vīnes dokumenta noteiktām saistībām.

Uzņemot vizītes bruņoto spēku vienībās, EDSO dalībvalstis demonstrē atvērtību un apņemšanos pildīt starptautiskās saistības saskaņā ar Vīnes dokumentu, kas paredz ikgadēju brīvprātīgu militārās informācijas apmaiņu, novērtējuma vizītes un inspekcijas starp EDSO dalībvalstīm.

Atbilstoši EDSO kvotām Latvijai ir jāuzņem viena novērtējuma vizīte un trīs bruņojuma kontroles inspekcijas gadā. Analoģiski arī Latvija veic bruņojuma kontroles inspekcijas un novērtējuma vizītes citās EDSO dalībvalstīs.

Jau ziņots, ka novembra vidū Latgales dienvidaustrumos sāktas plašas iepriekš neizziņotas militārās mācības, kurās iesaistītas visas četras Zemessardzes brigādes.

Mācības "The Decisive Point" norisināsies līdz 12. decembrim. Mācību mērķis ir pārbaudīt liela apmēra vienību savstarpējo sadarbību, komandstruktūru, loģistiku, mobilitāti un lēmumu pieņemšanas procedūras.

Par šīm mācībām ir informētas arī Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas dalībvalstis, tostarp, Krievija un Baltkrievija. Mācībās iesaistīti aptuveni 3000 NBS pārstāvju.

Tāpat ziņots, ka pēdējā laikā Latvijas, Lietuvas un īpaši Polijas valstu robežsargi saskaras ar migrantu pastiprinātiem centieniem šķērsot Eiropas Savienības (ES) ārējo robežu no Baltkrievijas puses. Migrantu plūsmu ES virzienā atbalsta Baltkrievija, un tā tiek uzskatīta par Baltkrievijas īstenotu hibrīdkara elementu pret ES.

Komentāri (39)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu