Kā pirmais latvietis iekļuva Trevisa Pastranas "Nitro RX" finālā (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jaunākajā ātruma un pidzīvojumu raidījuma Ātruma cilts sērijā tās vadītājs Pauls Timrots uz sarunu aicinājis rallijkrosa braucēju Ronaldu Baldiņu, kurš tikko ASV "Nitro Rallycross" ("Nitro RX") seriāla ceturtā posma finišā izcīnījis septīto vietu starp pasaules dūžiem.

Ronalds trakajā "Nitro RX" sacīkstē startēja "Olsbergs MSE" komandas sastāvā ar "Honda" superkāru. Pie tā stūres viņš ticis pateicoties gribasspēkam un pamanāmam startam "Nordic X" bagiju sacensībās.

ASV pieeja gan trases būvniecībā, gan attiecībā uz drošības noteikumiem krietni atšķiras no Eiropas tradīcijām. Panākumu atslēga "Nitro RX" ir nevis apļa laiks, bet pozīcija trasē un astoņi tramplīni, ko būvējusi šī posma uzvarētāja, leģendārā Trevisa Pastranas benzīngalvu brigāde. Ronalds zina teikt, ka pats čempions pirms sacensībām trasi izpēta pie moča stūres. Lai arī Ronaldam ir pieredze motokrosā, pirmā sacensība bijusi kā iepazīšanās, bet pēdējā – kā cīņa, jo lēcieni pirms un pēc virāžām prasa precizitāti un darbības plānu. Lai iekļūtu finālā, bijis jāpārvar bailes no tramplīniem un palīdzējusi arī veiksme.

Ronaldu klātienē atbalstīja Jānis Bergs, rallijkrosa sacensību organizators. Viņš uzskata, ka Ronalda lielākā uzvara ir vieta finālā, jo šajās sacensībās startē pasaules spēcīgākie braucēji. Pēc redzētā var spriest, ka amerikāņu pieeja drošības prasībām ir radošs bardaks pieredzes trūkuma dēļ, tomēr viņi reaģējot uz Eiropas kolēģu ieteikumiem, lai situāciju uzlabotu. Šo sacensību pluss ir brīvāka atmosfēra un cilvēcīgums, kas rada pārliecību, ka viss interesantākais gan skatītājiem, gan braucējiem vēl ir priekšā. Nākamgad plānoti desmit "Nitro RX" posmi – četri no tiem ASV, četri Eiropā, bet divi noslēdzošie posmi notiks Saūdu Arābijā, kur tiksies astoņi finālisti.

Savukārt Viesturs Kundziņš, EKS komandas komunikāciju vadītājs pēc ASV redzētā atšķirīgā formāta uz Latviju labprāt pārnestu rallijkrosa trases tramplīnus, arī starta – finiša taisnē.

Vai amerikāņi ar savu "Nitro RX" šovu sagraus Pasaules čempionātu rallijkrosā un vai tur klāt būs arī latviešu braucēji, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā!

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu