Pēdējais brīdis bagāžniekā veikt inventarizāciju

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Ziema automobiļiem ir nelāgs laiks. Kaut kas bojājas, kaut kas nestrādā. Katru rītu jānoņemas, lai varētu braukt. Ziemu var padarīt patīkamāku, izvēloties īstos aksesuārus un ķīmiju. Ziemas sākums ir īstais brīdis bagāžnieka inventarizācijai.

Automobiļa sagatavošana ziemai sākas pirms ziemas iestāšanās. Ar sīkām lietām, piemēram, silikona zīmulīti, lai pirmajā salā durvis nepiesaltu un jūs nenoplēstu gumiju. Citi saka, ka aerosolu esot ērtāk, bet tad var nejauši nopūst logus un sēdekļus.

Raidījuma TV Auto ziņas vadītājs Normunds Avotiņš: "Mūsdienās reti slēdz durvis ar atslēgu, bet gadīties var visādi, piemēram, pultij nosēsties baterija. Tad izrādās, ka slēdzene aizsalusi. Ja mašīnā nav sniega slotas, tad vispār nekur nedrīkstam braukt. Nekas nedrīkst ierobežot redzamību. Vēl viena lieta pirms ziemas - jāiztērē viss vasaras logu šķidrums. Ziemā mēs braucam ar ziemas vējstiklu šķidrumu."

Visu iepriekš apskatīto varam nosacīti iekļaut minimālajā ziemas komplektā. Turpinājumā piemeklēsim sastāvdaļas paplašinātajam un pat eksperta līmeņa autobraukšanas komplektam!

Normunds Avotiņš: "Ja ziemā braucat kur tālāk, tad mašīnā jābūt trosei. Elastīgā trose velkot izstiepjas, pēc tam saraujas."

Elastīgā trose nevelkas pa zemi abām automašīnām satuvinoties, tātad pie sarkanās gaismas velkamais vāģis neuzripos tai virsū. Ar elastīgo trosi dažkārt var izraut no sniega pat diezgan bezcerīgi iestigušus auto. 

Normunds Avotiņš: "Jūs varat iebilst, ka man ir labas riepas un es nebraucu pa netīrītiem ceļiem. Prakse rāda, ka ķēdes var noderēt, braucot slēpot uz Alpiem. Kad ir apledojums, tad reizēm stāvumā nevar tikt pat ar labām ziemenēm. Tad ķēdes ir neaizstājamas, ne velti tās tur pārdod katrā benzīntankā."

Ķēdes patiešām var izglābt, taču ir viens priekšnoteikums. To uzlikšanu pirmo reizi vajag izmēģināt gaismā un mājās, lai vēlāk nav jāpēta instrukcija sniegputenī un tumsā.

Normunds Avotiņš: "Nestundā var noderēt palaišanas vadi. Jāskatās uz ampēriem un vadu šķērsgriezumu. Benzīntankos pārdod 3x švākākus, dīzeli var nepiešķilt. Bet ir arī elegantāks risinājums."

Tas ir Osram starta akumulators. Ar litija bateriju var ne tikai piestartēt mazliet nosēdušos akumulatoru, bet arī lādēt mobilos un pat izmantot to kā kabatas bateriju. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu