Rolls-Royce elektriskā lidmašīna sagrauj vairākus pasaules rekordus (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Elektriskā lidmašīna Rolls-Royce Spirit of Innovation
Elektriskā lidmašīna Rolls-Royce Spirit of Innovation Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Spirit of Innovation (Inovācijas gars) elektriskā lidmašīna ir uzstādījusi trīs jaunus pasaules rekordus, tai skaitā lidojumā sasniedza 387,4 jūdžu jeb 623,5 kilometru stundā maksimālo ātrumu. Rolls-Royce skatījumā Inovācijas gars tādējādi kļuvis par pasaulē ātrāko pilnībā elektrisko transportlīdzekli.

Rolls-Royce Holdings nodaļa, kas nodarbojas ar spēka agregātu un aviācijas dzinēju ražošanu nevis automobiļiem, lidojumus ar savu elektrisko lidmašīnu veica Aizsardzības ministrijas Boskombdaunas izmēģinājumu poligonā un ir iesniegusi datus apstiprināšanai Pasaules Gaisa sporta federācijā.

16. novembrī Rolls-Royce paziņoja, ka Spirit of Innovation trīs kilometru garumā sasniedza ātrumu 556 kilometri stundā, pārspējot esošo rekordu par 212,4 kilometriem stundā, 15 km nolidoja ar 531 kilometru stundā (par 293 kilometriem stundā ātrāk nekā iepriekšējais rekords) un pacēlās līdz 3000 metriem 202 sekundēs. Tas ir par minūti ātrāk nekā iepriekš.

Dati par elektrisko lidmašīnu Rolls-Royce Spirit of Innovation
Dati par elektrisko lidmašīnu Rolls-Royce Spirit of Innovation Foto: Rolls-Royce

Elektriskajā lidmašīnā ir vairāk nekā 500 ZS elektriskās piedziņas bloks, un, kā saka Rolls-Royce, bateriju paka ar visaugstāko enerģijas blīvumu, kāda līdz šim izmantota aviācijas un kosmosa jomā.

Rolls-Royce ieskatā ātruma rekordi sniedz ieskatu elektriskās pilsētas gaisa mobilitātes perspektīvās ar hibrīdelektriskajām piepilsētas lidmašīnām.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu