3 ieteikumi efektīvai svara kontrolei

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Katru dienu daudzi cilvēki cenšas samazināt svaru vai uzsākt kādu no svara zaudēšanas programmām. Tomēr ir tik daudz un dažādu uztura plānu, ko izvēlēties, ka var izrādīties sarežģīti atrast tādu svara regulēšanas programmu, kas būtu droša, ilgtspējīga, efektīva un piemērota jūsu dzīvesveidam. Tāpēc starptautiskās uztura kompānijas Herbalife Nutrition eksperti ir apkopojuši svarīgākos priekšnosacījumus veiksmīgai svara kontrolei, kas palīdzēs jums sasniegt labsajūtas mērķus.

Uzturam ir galvenā loma svara kontrolē

Uzturam ir būtiska loma veselīga ķermeņa svara uzturēšanā. Veselīga ēšanas režīma nostiprināšanai Herbalife Nutrition skaistuma un uztura eksperte Irina Lizuna iesaka ievērot 3 padomus:

#Plānošana. Svara regulēšana sākas pārtikas veikalā, nevis uz šķīvja. Galu galā uz mūsu šķīvja nonāk tikai tie produkti, kurus mēs esam nopirkuši. Tāpēc rūpīgi plānota iepirkšanās nodrošinās veselīgākas un sabalansētākas maltītes.

#Aprēķināšana. Mūsu ķermenim ir nepieciešama daudzveidīga uzturvielu kombinācija, piemēram, olbaltumvielas, tauki, ogļhidrāti, vitamīni, minerālvielas, kā arī antioksidanti u.c. Veselīgas svara kontroles atslēga ir zināt, kas un cik daudz jūsu ķermenim ir nepieciešams.

#Līdzsvars starp baudu un nepieciešamību. Pārtika ir ne tikai degviela mūsu ķermenim. Kopā ar pārtiku nāk arī pozitīvas emocijas, tāpēc pārmērīga noteiktu uzturvielu ierobežošana var veicināt padošanos svara samazināšanas centienos. Tādēļ svarīga veselīga un sabalansēta uztura sastāvdaļa ir zināt, kur ir pieļaujamas noteiktas nobīdes. Citiem vārdiem sakot, mums visiem ir jāspēj atšķir uzturs, ko ēdam svētkos un uzturs, ko lietojam ikdienā.

Eksperte arī iesaka uzmanīties no izplatītiem uztura un svara kontroles mītiem, piemēram, svara zaudēšanas nolūkos ēst tikai dārzeņus vai griķus, kā arī ievērot striktas diētas, kas limitē konkrētas uzturvielas.

“Ikdienā skaitīt kalorijas un uzturvielas, stundām ilgi pavadīt laiku virtuvē ir ne tikai neērti, bet arī gandrīz neiespējami modernā dzīvesveida un saspringtā darba grafika dēļ. Taču mūsdienās mums ir dažādas alternatīvas, piemēram, maltīšu aizstājēji un uztura bagātinātāji. Mana pieredze liecina, ka Herbalife Nutrition Olbaltumvielu kokteilis Formula 1 kalpo kā lielisks atbalsts tiem, kuri vēlas samazināt svaru2, piemēram, viena porcija Herbalife Nutrition Formula 1 “Zemeņu baudījums” ir bagāta ar olbaltumvielām, satur 222 kcal un 25 dažādas minerālvielas un vitamīnus.4 Turklāt to ir viegli pagatavot ar ūdeni vai pienu tikai 2 minūtēs,” tā I. Lizuna.

Foto: Publicitātes foto

Fiziskās aktivitātes ir tikpat svarīgas kā atpūta

Kā norāda Herbalife Nutrition fitnesa eksperte Linda Patkovska, fiziskās aktivitātes ikdienā var palielināt kopējo enerģijas patēriņu, kas var palīdzēt saglabāt enerģijas līdzsvaru vai pat zaudēt svaru. Lai gūtu labus rezultātus, vingrinājumi jāveic regulāri un pareizajā intensitātē.1 Ir arī svarīgi ieklausīties savā ķermenī. Ir jāizkāpj no savas komforta zonas, taču tajā pašā laikā nav ieteicams arī pārpūlēties. Tikpat svarīgi ir dot savam organismam adekvātu atpūtu, jo šajā laikā notiek visi atjaunošanās procesi. Papildus tam, pietiekami ilgam miegam var būt izšķiroša nozīme svara kontrolē.

Eksperte arī piebilst, ka viens no lielākajiem viņas darba pieredzes laikā dzirdētajiem mītiem par svara samazināšanu ir veikt treniņu no rīta tukšā dūšā, jo tā tiks sadedzināts lielāks daudzums kaloriju un tiks zaudēti tauki. Vēl viens mīts ir neēst pēc treniņa, lai uzturētu labu formu.

"Šo mītu ievērošana var būt kaitīga mūsu ķermenim. Badošanās kopā ar smagas intensitātes treniņu var veicināt pilnīgu spēka izsīkumu. Lai sasniegtu labus svara kontroles rezultātus, jums ir jāēd un jāpabaro ķermenis ar visām nepieciešamajām mikro un makro uzturvielām. Tāpat svarīgi izbaudīt sportošanas procesu un justies piepildītam ar enerģiju,” skaidro L.Patkovska.

Viņa papildina, ka ir brīži, kad arī viņa pati jūtas ne tik enerģiska un motivēta sportot. “Lai veicinātu enerģiju, katru dienu veicu 5 kontrastdušas. Dažreiz palīdz meditācija. Bet dažreiz es vienkārši piespiežu sevi trenēties, veicot vieglākus vingrinājumus. Nākamo 10-15 minūšu laikā esmu pateicīga sev, jo esmu piepildīta ar enerģiju un motivāciju. Tas ir tāpēc, ka manas smadzenes treniņa laikā ražo laimes hormonus. Runājot par enerģiju veicinošiem produktiem, viens no maniem favorītiem ir Herbalife Nutrition Liftoff2,3. Tas satur C vitamīnu, kas palīdz mazināt nogurumu un nespēku, kā arī palīdz ķermenim veikt psiholoģiskās funkcijas. Liftoff satur arī B grupas vitamīnus (tiamīnu, riboflavīnu, B6 vitamīnu) un B12 vitamīnu, kas veicina optimālu enerģijas apmaiņu,” tā L.Patkovska.

Īpaša Produktu programma var palīdzēt sasniegt svara mērķus

Šogad Herbalife Nutrition ir izstrādājis 12 dažādas Produktu programmas, kur katra no tām ir fokusēta uz konkrētu labsajūtas mērķi. Visi produkti, kas atrodami Produktu programmās, papildina viens otru un veido sabalansēta uztura pamatu. Tā kā mums visiem ir dažādi dzīvesveidi, vajadzības un ieradumi, katrai Produktu programmai ir 3 līmeņi - bāzes, paplašinātais un progresīvais. Katrs no tiem piedāvā atšķirīgu produktu komplektu, kas atbilst cilvēka izvēlētajam mērķim.

Foto: Пресс-фото

“Katram produktam no Produktu programmas “Svara samazināšanas programma” ir sava īpaša funkcija, kas palīdz ne tikai kontrolēt svaru, bet arī uzturēt vispārējo ķermeņa labsajūtu. Piemēram, Olbaltumvielu kokteilis Formula 1 ir uzturvielām bagāts maltīšu aizstājējs svara kontrolei. Tas satur olbaltumvielas, šķiedrvielas, vitamīnus un minerālvielas, atbalstot jūsu svara samazināšanas mērķus. Tikmēr Herbalife Nutrition Auzu-ābolu šķiedrvielas var palīdzēt atbalstīt veselīgu gremošanu un normalizēt zarnu mikrofloru, kas ir svarīgs pamatnoteikums svara kontrolei. Šīs programmas uzsākšana varētu būt pirmais solis ceļā uz Jaungada apņemšanos samazināt svaru, vienlaikus paturot prātā, ka Herbalife Nutrition produkti tiek ražoti pēc visaugstākajiem standartiem – no rūpīgas izejvielu atlases līdz gatavam, kvalitatīvam produktam,” piebilst I.Lizuna.

Apmeklējiet Herbalife Nutrition mājas lapu www.herbalife.lv, lai uzzinātu vairāk par Produktu programmām un atrastu savu personīgo konsultantu: https://www.herbalife.lv 


1Lūdzu, konsultējieties ar speciālistu, ja veica izmaiņas savā treniņu plānā.

2Hronisku saslimšanu vai notiekoša ārstniecības procesa gadījumā, konsultējieties ar savu ārstu pirms Herbalife Nutrition produktu lietošanas.

3Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

4 Produkta īpašības var mainīties, ja tā pagatavošana atšķiras no etiķetē norādītās informācijas.

 
CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu