Varšavā pulcēsies Eiropas konservatīvo līderi (1)

LETA/POLSKIE RADIO
CopyLinkedIn Draugiem X
Jaroslavs Kačiņskis.
Jaroslavs Kačiņskis. Foto: Reuters/ScanPix

Polijas valdošās nacionālkonservatīvās partijas "Likums un taisnīgums" (PiS) līderis Jaroslavs Kačiņskis nedēļas nogalē Varšavā organizē Eiropas konservatīvo līderu sanāksmi, vēstīja ziņu aģentūra PAP.

Atsaucoties uz anonīmiem avotiem, PAP ziņo, ka sestdien sanāksmē piedalīsies apmēram ducis ietekmīgāko konservatīvo politiķu no visas Eiropas.

Viņu vidū būs Ungārijas premjerministrs Viktors Orbans, Spānijas labējās partijas "Vox" (Balss) līderis Santjago Abaskals un Itālijas nacionālkonservatīvās partijas "Līga" vadītājs Mateo Salvīni, liecina Polijas ziņu aģentūras rīcībā esošā informācija.

PAP vēsta, ka arī Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis piedalīsies sanāksmē.

Kāds anonīms avots PAP atklājis, ka tikšanās "būs vēl viens solis uz plašākas Eiropas konservatīvo un labējo partiju sadarbības platformas veidošanu" un "ka tas, kā visi cer, novedīs pie kaut kā lielāka, iespējams, nākamajā Eiropas Parlamenta" sasaukumā.

Kačiņskis teikšot sanāksmes atklāšanas runu, pēc kuras notikšot divas sarunu sesijas aiz slēgtām durvīm.

Sesijās runāšot par Eiropas un Eiropas Savienības (ES) nākotni, iespējamām institucionālām reformām blokā un partiju par iespējamo sadarbību nākotnē, vēsta PAP.

Tāpat konservatīvo spēku līderi plānojot nākt klajā ar kopīgu deklarāciju.

Jūlijā plašsaziņas līdzekļos izskanēja, ka Kačiņskis ir parakstījis paziņojumu kopā ar vairākām labēji centriskām un konservatīvām EP frakcijām.

Parakstītāju vidū tolaik bija Orbans, Abaskals, un Salvīni, kā arī Francijas nacionālās apvienības līdere Marina Lepēna, kas parakstījās savu partiju parlamentāro grupu vārdā. Dokumentu parakstīja arī Austrijas, Beļģijas, Bulgārijas, Dānijas, Grieķijas, Igaunijas, Lietuvas, Nīderlandes, Rumānijas un Somijas partiju pārstāvji.

Paziņojumā politiķi aicināja īstenot visaptverošu Eiropas Savienības reformu, "atgriežoties pie tās pamatiem" kā Eiropas suverēnu valstu savienības, jo pilsoņu uzticību bloka institūcijām grauj bloka "līgumu pārinterpretācija".

Vēl 2019.gadā Salvīni paziņoja, ka Polija un Itālija būs "jauna Eiropas pavasara" epicentrs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu