Pagājušajā nedēļā visvairāk bērnu vidusskolas posmā attālināti mācījušies Daugavpilī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Skolas telpas. Ilustratīvs foto.
Skolas telpas. Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušajā nedēļā Covid-19 dēļ visvairāk bērnu vidusskolas posmā attālināti bijuši spiesti mācīties Daugavpilī, informēja Izglītības kvalitātes valsts dienesta vecākā eksperte Jana Veinberga.

Laikā no 29. līdz 3. decembrim pirmsskolu līmenī visvairāk bērnu karantīnā bija Rīgas izglītības iestādēs.

Kopumā Latvijā saslimšanas ar Covid-19 dēļ attālinātās mācības bija noteiktas 1,57% visu bērnudārzu grupu, kas bija vairāk nekā iepriekšējā nedēļā. Vēl 0,99% grupu attālinātās mācības bija nosūtītas daļēji.

Pamatizglītības līmenī attālinātajās mācībās visvairāk bija nosūtīti Rīgas, Daugavpils un Jelgavas, kā arī Siguldas novada skolu 1.-6. klašu skolēni.

Kopumā pamatizglītības posmā attālināti mācījās 3,87% no visa klašu skaita, kas ir vairāk nekā iepriekšējā nedēļā. Savukārt vēl 0,81% klašu attālināti mācījās daļa skolēnu.

Savukārt vidējo izglītību visvairāk attālināti apguva Daugavpils skolēni. Visā Latvijā attālinātās mācības bija noteiktas 1,6% no klašu skaita un vēl 1,90% gadījumos - daļa no klasēm, kas bija lielāki rādītāji nekā iepriekšējā nedēļā.

Attālinātās mācības bija noteiktas arī daļā profesionālās izglītības iestāžu. Pamatizglītībā vienā gadījumā attālināti mācījās visa klase, bet 39 gadījumos daļa klases, savukārt vidējā izglītībā attālinātās mācības noteiktas 28 klasēm pilnībā, kā arī 12 klasēm - daļēji.

Visvairāk attālināti profesionālo izglītību apgūst Daugavpils, Ropažu un Ogres novada skolu skolēni - daļa no klases pamatizglītībā un visa klase vidējā izglītības līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu