Mjanmas militārās huntas līderis samazinājis cietumsodu Su Či

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Auna Sana Su Či.
Auna Sana Su Či. Foto: SCANPIX

Mjanmas militārās huntas līderis samazinājis no četriem uz diviem gadiem cietumsodu, ko tiesa pirmdien piespriedusi gāztajai līderei Aunai Sanai Su Či par kūdīšanu uz nemieriem pret armiju un Covid-19 izplatības ierobežojumu pārkāpšanu, vēsta Mjanmas mediji.

Mediji ziņoja, ka no četriem uz diviem gadiem cietumsods samazināts arī bijušajam Mjanmas prezidentam Vinam Mjintam. Arī viņš tika notiesāts par kūdīšanu uz nemieriem pret armiju un Covid-19 izplatības ierobežojumu pārkāpšanu.

Hunta arī paziņoja, ka abi notiesātie politiķi sodu izcietīs mājas arestā.

76 gadus veco Su Či aizturēja pēc tam, kad 1.februārī armijas ģenerāļi sagrāba varu un gāza civilo valdību.

Pēc tam hunta Nobela miera prēmijas laureātei izvirzīja dažādas apsūdzības, cita starpā par to, ka viņa pārkāpusi koloniālā perioda likumu par valsts kritiku. Su Či apsūdzēta arī korupcijā un vēlēšanu rezultātu viltošanā.

Žurnālistiem liegta pieeja īpašās tiesas sēdēm, un nesen Su Či advokātiem tika noteikts aizliegums sarunāties ar medijiem.

Kopš militārā hunta februāra sākumā sagrāba varu Mjanmā, karavīri un policisti, apspiežot protestus, nogalinājuši vairāk nekā1300 cilvēku, bet vairāk nekā 10 000 aktīvistu aizturēti, vietējo cilvēktiesību aizstāvju aplēses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu