Latkovskis: JV paļaujas, ka NDP izraudzīsies profesionālu SAB direktora kandidātu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis
JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Partiju apvienības "Jaunā Vienotība" (JV) sagaida un paļaujas, ka Nacionālā drošības padome (NDP) izraudzīsies profesionālu Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora amata kandidātu, sacīja JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Politiķis vērsa uzmanību, ka NDP iepriekšējos gados izvēlētie SAB vadītāji Jānis Kažociņš un Jānis Maizītis ļoti labi strādāja šajā amatā.

Latkovskis norādīja, ka NDP jāizvērtē iespējamā kandidāta atbilstība amatam - gan Latvijas iekšējās drošības situācijas pārzināšana, gan arī spējas labi sadarboties ar NATO valstu dienestiem.

JV frakcijas vadītājs uzsvēra, ka likums skaidri pasaka, ka SAB direktora kandidāts ir jāizvirza NDP. Pēc tam gaidāma pretendenta uzklausīšana un izvaicāšana Saeimas frakcijās, norādīja politiķis.

Kā ziņots, iespējamo kandidātu loks uz SAB direktora amatu ir ļoti šaurs, iepriekš norādījis Valsts prezidents Egils Levits. "No sākuma man jārunā ar kandidātiem, vai viņi piekritīs pildīt šo ļoti atbildīgo uzdevumu. Tas ir mans uzdevums. Pēc tam kandidāti tiks vērtēti NDP," žurnālistiem pauda Levits.

Jau rakstīts, ka novembrī 60 gadu vecumā mūžībā devās SAB direktors, bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu