VP pret Gobzemu sākusi 21 administratīvo pārkāpumu procesu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija kopumā pret Saeimas deputātu Aldi Gobzemu (LuK) sākusi 21 administratīvo pārkāpumu procesu par iespējamiem pārkāpumiem pasākumos Kurzemes un Zemgales pilsētās.

Tostarp 12 procesi sākti par iespējamiem pārkāpumiem pasākumos pirmdien Tukumā, Talsos, Ventspilī un Liepājā, savukārt deviņi procesi - par iespējamiem pārkāpumiem otrdien Kuldīgā, Saldū, Dobelē un Jelgavā, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Pret sapulču organizatoru policija sākusi administratīvā pārkāpuma procesus par nepakļaušanos amatpersonu likumīgajām prasībām, sīko huligānismu, likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" un valdības rīkojuma "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" neievērošanu.

Gobzemam trešdien bija plānotas tikšanās ar atbalstītājiem Siguldā, Cēsīs, Valmierā un Smiltenē, bet ceturtdien - Madonā, Rēzeknē un Daugavpilī. Nākamajās dienās viņš plāno tikšanos ar atbalstītājiem Rīgas mikrorajonos.

Policija arī noskaidrojusi daļu no nesankcionēto sapulču apmeklētājiem, un patlaban turpinās konstatēto materiālu izvērtēšana. Septiņos gadījumos sākti administratīvā pārkāpuma procesi pret sapulču dalībniekiem.

Patlaban Tukuma iecirknī sākts arī viens kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par uzbrukumu varas pārstāvim par to, ka pagaidām nenoskaidrota persona iespēra policijas inspektorei, kura tobrīd veica dienesta pienākumus, lai novērstu pārkāpumus.

Policija atkārtoti aicina neapmeklēt šādas nesankcionētas sapulces un ievērot valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības, lai nepieļautu vēl lielāku Covid-19 infekcijas izplatības risku, radot lielāku veselības apdraudējumu gan pašiem pasākuma apmeklētājiem, gan apkārtējiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu