Baidens brīdina Putinu par bezprecedenta sankcijām uzbrukuma gadījumā Ukrainai (8)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas prezidents Vladimirs Putins, ASV prezidents Džo Baidens
Krievijas prezidents Vladimirs Putins, ASV prezidents Džo Baidens Foto: REUTERS/Kevin Lamarque

ASV prezidents Džo Baidens trešdien atklājis, ka videosamitā brīdinājis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par bezprecedenta sankcijām, ja Krievija uzbruktu Ukrainai.

Baidens esot sacījis Putinam, ka gadījumā, ja Krievija uzbruks Ukrainai, ASV atbildēs ar tik smagām sankcijām, kāds vēl nekur nav pieredzētas.

Baidens sacīja, ka papildus ekonomiskajiem pasākumiem jauns Krievijas uzbrukums Ukrainai izraisīs arī pastiprinātu ASV militāro klātbūtni NATO sabiedroto teritorijā Austrumeiropā.

"Mums, droši vien, būtu jāpastiprina mūsu klātbūtne NATO valstīs, sevišķi, lai nomierinātu tās, kas atrodas austrumu flangā. Turklāt es skaidri norādīju, ka mēs nodrošināsim aizsardzības spējas arī ukraiņiem," sacīja ASV prezidents.

Tomēr viņš norādīja, ka ASV karavīru sūtīšana aizsargāt Ukrainu no Krievijas netiek apsvērta, jo Ukraina nav NATO dalībvalsts.

"Ideja, ka ASV vienpusēji izmantos spēku, lai stātos pretī Krievijai, kas iebrūk Ukrainā, šobrīd nav aktuāla," sacīja Baidens. "Mums ir morāls pienākums un juridisks pienākums pret mūsu NATO sabiedrotajiem saskaņā ar piekto pantu. Tas ir svēts pienākums. Šis pienākums neattiecas uz (..) Ukrainu," viņš piebilda.

Baidens pauda pārliecību, ka pēc videosamita Putins ir sapratis ASV nostāju.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu