Navaļnija līdzgaitnieki izsludina atlīdzību par informāciju viņa indēšanas lietā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieki izsludinājuši atlīdzību par informāciju, kas saistīta ar viņa indēšanu ar nervu indi “Novičok” pagājušā gada augustā.

Par novērošanas kameru video, kas tapis Tomskas viesnīcā “Xander”, kurā saindēšanas laikā bija apmeties Navaļnijs, līdzgaitnieki piedāvā piecus miljonus rubļu (36 000 eiro).

Par informāciju, kas saistīta ar indēšanas apstākļiem vai indētājiem no Krievijas Federālā Drošības dienesta (FDD), kas palīdzēs gūt skaidrāku izpratni par notikušo, tiek piedāvāti 1,5 miljoni rubļu (18 000 eiro).

Savukārt 500 000 rubļu (6000 rubļu) tiek piedāvāti par informāciju par to, ar ko šobrīd nodarbojas Navaļnija indētāji.

Informāciju iespējams iesniegt īpaši šim nolūkam izveidotā tīmekļa vietnē.

Navaļnijam 2020.gada 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. Tur Navaļnijs aizvadīja vairākas dienas, kuru laikā netika dota atļauja komā esošo opozicionāru izvest no Krievijas. 22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

2020.gada septembra sākumā Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. Šo atzinumu vēlāk apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas.

Pēc ārstēšanās kursa pabeigšanas Navaļnijs šā gada septembrī atgriezās Krievijā, kur viņš nekavējoties tika aizturēts. Šobrīd Navaļnijs atrodas cietumā.

Krievijas varas iestādes joprojām nav ierosinājušas krimināllietu par Navaļnija saindēšanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu