Ineta Ziemele saņem balvu par ieguldījumu Latvijas tieslietu sistēmas attīstībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ineta Ziemele
Ineta Ziemele Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ceturtdien, 9. decembrī, svinīgi tika pasniegtas Ministru kabineta balvas, un balvu par ieguldījumu Latvijas tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā, kā arī Latvijas ārējā tēla veidošanā saņēma arī Eiropas Savienības Tiesas (EST) tiesnese Ineta Ziemele,  informēja Tieslietu ministrijā.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) norāda, ka Ziemele ir sniegusi neatsveramu ieguldījumu Latvijas tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā.

Balva EST tiesnesei piešķirta par īpaši nozīmīgiem zinātniskajiem sasniegumiem tieslietu nozarē un Latvijas tēla atpazīšanā Eiropā un ārpus tās, tiesiskās noteiktības un paļāvības principa stiprināšanā un taisnīguma celšanā, kā arī par pirmā valsts vienotā jurista eksāmena nodrošināšanu, ar izcilību organizējot un vadot eksaminācijas komisiju un procesus.

9. decembrī Ministru kabineta balvas tika pasniegtas arī informācijas tehnoloģiju uzņēmumam "Accenture Latvia", Latvijas Radio 5 komandai, Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku goda virsdiriģentam, profesoram, komponistam Edgaram Račevskim, Latvijas Organiskās sintēzes institūta direktoram, ķīmijas zinātņu doktoram Osvaldam Pugovičam, kā arī Veselības centru apvienības un Centrālās laboratorijas valdes priekšsēdētājai Stellai Lapiņai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu