Noslēgumam tuvojas otrās pasaulē augstākās ēkas būvniecība

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/Fender Katsalidis

"Merdeka 118" tornis Kualalumpuras centrā ir izstiepies 678,9 metrus augsts. Tornis, kas pēc tā pabeigšanas nākamgad kļūs par pasaulē otro augstāko ēku, tagad ir augstāks par Ķīnas 632 metrus augsto Šanhajas torni, piekāpjoties vien Burj Khalīfah Dubaijā.

Svinīgajā ceremonijā, kurā tika atzīmēta torņa smailes pabeigšana, Malaizijas premjerministrs Ismails Sabri Jākobs projektu raksturoja kā "ikonisku torni nākotnei".

"Tas ir ne tikai lielisks sasniegums inženierzinātņu jomā," viņš sacīja. "Tas arī nostiprina Malaizijas kā modernas un attīstītas valsts pozīcijas."

Konstrukcijai, ko izstrādājis Austrālijas uzņēmums "Fender Katsalidis", ir trīsstūraina slīpēta stikla fasāde, kuru iedvesmojuši malaiziešu mākslas darbi, un kopā ar apkārtējo "Sasaki" projektēto parku tornis rada jaunu pilsētas identitātes slāni.

Tornis atrodas Kualalumpuras centra kulturāli nozīmīgā apgabalā, kas atzīmē Malaizijas 1957. gada augusta Neatkarības deklarāciju.

Puse no torņa platības tiks izmantota kā biroji, tornī atradīsies arī tirdzniecības centrs, mošeja, viesnīca un Dienvidaustrumāzijas augstākais skatu laukums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu