Makrons: Francija strādās spēcīgas un suverēnas ES virzienā (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Francijas prezidents Emanuels Makrons.
Francijas prezidents Emanuels Makrons. Foto: :JEANNE ACCORSINI/SIPA/2104271521

Francija strādās spēcīgas un suverēnas Eiropas Savienības (ES) virzienā, kad janvārī pārņems bloka prezidentūru, ceturtdien solīja prezidents Emanuels Makrons.

Francijas mērķis ir "virzīties uz Eiropu, kas ir spēcīga pasaulē, brīva savās izvēlēs un atbildīga par savu likteni", preses konferencē Parīzē sacīja prezidents.

"Sastopoties ar visām šīm krīzēm, kas ir skārušas Eiropu, daudzi cilvēki labāk paļautos uz nācijvalsti. Šīs valstis ir mūsu spēks, mūsu lepnums, bet Eiropas vienotība ir nepieciešams papildinājums," pavēstīja Makrons. "Mums ir jārīkojas kā eiropiešiem, mums ir jādomā kā eiropiešiem."

Eiropai ir jānodrošina savu robežu aizsardzība, sacīja Makrons, piebilstot, ka Francija virzīs Šengenas bezvīzu zonas reformu.

ES vajadzētu no jauna izvērtēt stingrās prasībās attiecībā uz budžeta deficītu, valdībām tērējot lielus līdzekļus, lai paglābtu tautsaimniecības no Covid-19 dēļ ieviesto ierobežojumu sekām, sacīja prezidents.

Francija mudinās pārskatīt šos noteikumus, kuru vidū ir prasība, ka budžeta deficītam ir jābūt mazākam par 3% no IKP, viņš sacīja.

Francija arī rosinās jaunu ES mehānismu, lai nepieļautu lauksaimniecības preču importu no atmežotām teritorijām, norādīja Makrons.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu