Brīdina par iespējami slidenām ietvēm atkalas dēļ (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Mainīgajos laika apstākļos, sākoties atkusnim, neizbēgama ir atkala, tādēļ, neskatoties uz sniega tīrīšanu un pretslīdes materiālu kaisīšanu, ietves var būt slidenas, brīdina vides pakalpojumu uzņēmumā SIA "Clean R".

Meteorologi Rīgā un visā Latvijā brīdina par iespējamu sasalstošo ledu, sniegputeni, kas līdz ar gaisa temperatūras paaugstināšanos, pāries lietū. "Clean R" teritoriju uzturēšanas dienests turpina darbu paaugstinātas jaudas darba režīmā, lai novērstu slīdamību uz ietvēm Rīgā. Vienlaikus uzņēmumā uzsver, ka iedzīvotājiem aizvien jābūt piesardzīgiem, jo ietves vienalga var būt slidenas.

Kā skaidro "Clean R", atkala ir īpaši bīstams apstāklis gājējiem, jo nokrišņi, sasniedzot jebkuru virsmu, pārvēršas ledū. Atkalas apstākļos gājējiem jābūt īpaši uzmanīgiem, lai pasargātu sevi no traumām.

Uzņēmumā atzīst, ka šādos laikapstākļos ietvju kaisīšana ar pretslīdes materiāliem ir mazāk efektīva, un, turpinoties nokrišņiem, ietves var atkārtoti apledot pat pēc apstrādes ar pretslīdes reaģentiem.

Jau vēstīts, ka attiecībā uz "Clean R" ir līgums par Rīgas pašvaldības atbildībā esošo ietvju, kas ir ap 5% no visām ietvēm pilsētā, tīrīšanu. Pēc Rīgas vicemēra Viļņa Ķirša (JV) šonedēļ teiktā, ja ietvju tīrīšana neuzlabosies, tad ar šo uzņēmumu nāksies līgumu lauzt.

"Clean R" teritoriju uzturēšanas departaments strādā arī Rēzeknē, Valmierā, Jūrmalā, Tukumā un Liepājā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu