Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Sievietes baudas anatomija: kā apmierināt partneri un paātrināt viņas orgasmu

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sindija Švāne

Lai labāk izprastu sievietes iespējas gūt baudu, partnerim, pirmkārt, ir jāiepazīst sievietes baudas anatomija. Gan tuvības brīžos, gan labu laiku pirms tam ir jānoskaidro, kādas darbības iedvesmos un uzbudinās sirdsdāmu, bet kāda rīcība radīs pilnīgi pretēju efektu. Turklāt jāņem vērā, ka sievietes dzimumdziņu un seksuālās baudas potenciālu ietekmē arī daudzi faktori, ko partneris nevar kontrolēt.

Sievietes seksualitātes īpatnības

Sievišķā seksualitāte ir ļoti komplicēta un sastāv no pilnīgi visa, kas ar konkrēto personu ir noticis visas dzīves laikā: sākot no tā, cik veselīgi notikusi embrija attīstība, vēl atrodoties mātes puncī, turpinot ar bērna audzināšanas posmā iestrādātajiem paterniem un visām veiksmīgajām un neveiksmīgajām seksuālajām pieredzēm. Šajā kopumā jāierēķina arī sievietes menstruālā cikla īpatnības, un rezultātā tiek iegūts unikāls un, no malas skatoties, neuzminams seksuālā rakstura kokteilis, ko nevar uzlauzt, bet var tikai iepazīt, pieņemt un būt klāt tā attīstīšanā, lai palīdzētu sievietei piedzīvot pēc iespējas vairāk baudas mirkļu.

Ļoti svarīga ir sievietes seksuālā atvērtība un spēja baudīt. Tas, diemžēl, nav pašsaprotami, jo

daudziem no mums ir bloķēta seksualitāte vai pat neapzinātas bailes izjust baudu. Šie uzvedības algoritmi rodas jau bērnībā.

Daļai meiteņu vecāki ļauj izpētīt visu savu ķermeni, nosaukt ķermeņa daļas vārdos, pieskarties tām visām un pieņemt kā normālu un neatņemamas sava ķermeņa sastāvdaļas. Savukārt citām jau agrā bērnībā tiek sists pa pirkstiem gan tiešā, gan pārnestā nozīmē, ja meitenīte izrāda interesi pieskarties sev “zem jostasvietas”. Notiek bērna kaunināšana, neļaujot tam izzināt savus dzimumorgānus un saucot šīs ķermeņa daļas dīvainos aizstājējvārdos. Tādējādi bērns tiek ieprogrammēts izvairīties no ķermeņa intīmo zonu pieminēšanas un izmantošanas, jo tā tiek pamatota kā kaunpilna un grēcīga padarīšana.

Ja sievietei bērnība ir bijusi konservatīvā un noliedzošā audzināšana, tad viņa pusaudzes gados visdrīzāk nespēs pilnvērtīgi atļaut sev masturbēt un izzināt ķermeņa sniegtās izjūtas.

Foto: Sindija Švāne

Tas tālāk ietekmēs viņas baudas zonu jutīgumu un baudas izjušanas kapacitāti. Ja ir iztrūcis šis pašizzināšanas posms, tad ir liels risks, ka nervu gali nav gana attīstīti un turpmāk sievietei būs grūtāk uzbudināties, izbaudīt stimulāciju un sasniegt orgasmus. Kā arī viņa nezinās, kas sagādā patīkamas izjūtas un nevarēs to darīt zināmu partnerim. Šādā gadījumā partnerim atliks tikai minēt. Šādas situācijas visbiežāk rezultējas tādās dzimumattiecībās, kurās baudu gūst tikai partneris, jo sieviete fiziski nav spējīga izjust tik daudz, cik vēlētos, un arī praktiski viņa nezina, kas ir jādara, lai no intīmās tuvības procesa pati gūtu baudu. Īsumā

var droši apgalvot, ka sievietes spēja izjust baudu ļoti lielā mērā sākas ar viņas pašas spēju sev sagādāt baudu.

Šādas situācijas ir jārisina individuāli un visbiežāk kompleksi (ar vairākām metodēm). Ja sievietei nav seksuāla rakstura traumatisku pieredžu un viņa ir atvērta baudas pasaulei, tad pozitīvus rezultātus varēs sasniegt atklātā komunikācijā un bezaizspriedumu eksperimentos ar partneri. Ja problēma sakņojas dziļāk audzināšanas metodē, un dzīves laikā ir piedzīvoti seksuāla rakstura pārdzīvojumi, tad sievietei vajadzētu meklēt profesionālu palīdzību pie terapeita un/vai seksologa.

Tikai pēc šo psiholoģisko aspektu izzināšanas un situāciju atrisināšanas, var doties tālāk - fizisko baudas zonu ekspedīcijā. Pirmā pietura: sievietes smadzenes! Pat pēc augstāk minēto netaustāmo faktoru apzināšanās vēl ir jāsaprot, ka pats galvenais sievietes baudas orgāns ir smadzenes! Tās atbild gan par netveramo un emocionālo, gan par fizisko un izjūtamo ar katru ķermeņa centimetru. Protams, katram cilvēkam nav jāpārzina smadzeņu uzbūve un visi neiroloģiskie procesi, bet ir lietas, kas jāņem vērā, ceļā uz sievietes labsajūtas nodrošināšanu.

Lai sieviete būtu gatava atslābināties un nodoties tuvībai, partnerim ir jāpanāk, lai viņas galvā nav nevienas uzmācīgas, kaitinošas, stresainas un visādi citādi traucējošas domas.

Domu sievietes galvā ir ļoti daudz, un tās visas ietekmē spēju tikt līdz baudas virsotnēm. Ir jāparūpējas, lai sadzīviskā līmenī visas raizes būtu mazinātas, lai viņu nesatrauc neizdarītie darbi, lai noskaņa telpā ir atbilstoša un viņai netraucē slikti aromāti, pārāk auksta vai zema telpas temperatūra, neestētisks telpas izskats un viss pārējais, kas var negatīvi ietekmēt kādu no viņas maņām. Ja jūsu partnere spēs domāt par to, cik viss ir skaisti, smaržīgi, garšīgi, taustei patīkami un visādi citādi baudāmi, tad arī relaksēties un noskaņoties uz seksuāla rakstura aktivitātēm viņai būs daudz vieglāk. Nepieciešams panākt, lai viņai patiešām patīk atrasties attiecīgajā vietā, laikā un ar konkrēto partneri.

Foto: Sindija Švāne

Tālāk ir jāzina, ka apmēram 70% sieviešu ir reaģējošā jeb reflektīvā seksualitāte, kas nozīmē – viņām ir nepieciešams uzsākt patīkamas aktivitātes, lai vispār nonāktu pie vēlmes pēc seksa. 70% gadījumu sieviete nespēj gribēt seksu “uz līdzenas vietas”, jo viņai ir nepieciešamas darbības, uz kurām reaģēt. Šis rādītājs pamato priekšspēles lielo nozīmi.

Reti kuras dāmas iekvēlināšanai pietiks ar īsu priekšspēli, kas aprobežojas ar dažu minūšu skūpstīšanos.

Lielākajā daļā gadījumu, jo garāka priekšspēle, jo jaudīgāks baudas gūšanas process un arī intensīvāka kulminācija. Šajā procesā var ietilpt šādas aktivitātes: skūpsti, glāsti, masāža, apskāvieni, pirkstu un mēles izmantošana erogēno zonu stimulēšanai, dažādu guļamistabas aksesuāru un rotaļlietu izmantošana erogēno zonu stimulēšana un tālāk arī intīmo zonu masāžai un vēl daudzas citas aktivitātes, kas konkrētajiem partneriem ir patīkamas.

Priekšspēles laikā ir jāpanāk, lai sieviete kļūst maksimāli atslābināta un uzbudināta. Ir jāpamodina maksimāli daudz dažādu jutīgo ķermeņa zonu, lai uzlabotu asinscirkulāciju un veicinātu jutību. Tai skaitā arī jāuzlabo dzimumorgānu apasiņošana un vairāku baudas zonu “pamodināšana” ar patīkamu, maigu stimulāciju vēl līdz seksam, ja sekss kā tāds ir vakara “ēdienkartē”.

Svarīgākās sievišķo dzimumorgānu baudas zonas

Klitoram ir neapstrīdami liela nozīme sievietes baudas pasaulē. Šī orgāna galvenais un vienīgais uzdevums ir gādāt par savas saimnieces baudu un orgasmiem. 75% sieviešu nepieciešama klitora stimulācija, lai sasniegtu orgasmu. Tas var tikt stimulēts vairākos veidos un katrai dāmai būtu jāzina, kāda stimulācija tieši viņai patīk vislabāk. Vispopulārākā ir klitora stimulācija no ārpuses, pievēršot galveno uzmanību klitora galviņai – visjutīgākajai tā daļai. Lūk, te var atrast vairāk informācijas tieši par klitora stimulatoru daudzveidību.

Jāņem vērā, ka klitors nav tikai mazs izcilnītis starp kaunuma lūpām. Patiesībā šis baudas orgāns ir daudz lielākā izmērā.

Tā ķermenis un kājiņas atrodas dziļāk zem ādas un stiepjas visā vulvas garumā līdz pat maksts ieejai un dažos gadījumos pat līdz anālajai zonai. Tas atļauj klitoru stimulēt arī mazāk tiešos veidos, ne tikai masējot tā galviņu. Pie atbilstošiem nosacījumiem, arī caur maksti iespējama klitora stimulācija. To varēs saukt arī par G-punkta stimulāciju, jo, masējot G-punktu, patiesībā notiek klitorālās sistēmas stimulācija no otras puses – no maksts iekšpuses (nevis no vulvas ārēji kā tas ir visierastāk). To visefektīvāk ir iespējams veikt ar pirkstiem vai atbilstošu seksa rotaļlietu. Ja tiek ieņemta atbilstoša poza un locekļa pozīcija ir īstajā leņķī, tad var cerēt arī uz G-punkta (klitora otras puses) stimulāciju. Lai šo realizētu vaginālā seksa laikā, abiem partneriem nāksies papūlēties, lai atrastu īsto pozu, leņķi, penetrācijas dziļumu, ritmu utt.

Foto: Sindija Švāne

Maksts pati par sevi nav definējama kā pilnvērtīgs baudas orgāns. Tās spējas patīkamu sajūtu nodrošināšanā vairumā gadījumu tiek pārvērtētas. Jāatceras, ka lielākajā daļā gadījumu galvenais varonis baudas spēlēs un orgasma sasniegšanā ir tieši klitors. Lai maksts stimulācijas laikā spētu izjust patīkamas sajūtas, ir jāpievērš uzmanība konkrētām tās daļām. Pirmkārt, caur maksti ir iespējama G-punkta masāža. Otrkārt, pati maksts ieeja (tās pirmie centimetri un sfinkteris – slēdzējmuskulis) ir īpaši jutīga. Šīm maksts zonām var būt patīkama masāža ar pirkstiem, kādu seksa rotaļlietu vai orāli.

Runājot par vaginālo seksu, vairumam sieviešu labāk patiks maksts penetrācija ar dildo, vibratoru vai locekli, kas ir diametrā apjomīgāks, bet īsāks, nevis tievs un garš.

Ja aprīkojums ir garāks, tad noteikti vajadzēs saudzīgi kontrolēt tā dziļumu. Dāmai jāļauj partnerim skaidri noprast, cik dziļa penetrācija viņai ir komfortabla. Ja loceklis ir ļoti garš un pašiem ar dažādu pozu veidiem neizdodas ierobežot tā ievietošanas garumu, tad ļoti labi palīdz ierobežojošie bufera tipa gredzeni, ko jāuzvelk uz locekļa pamatnes. Tie neļauj loceklim ieslīdēt makstī dziļāk nekā būtu vēlams.

Rotaļlietas vai locekli ar izteiktāku garumu var izmantot dzemdes kakliņa masāžai. Dzemdes kakliņš atrodas maksts pašā dziļumā un tas ir ceļš, pa kuru vīrieša sēkla nonāk dzemdē. Turklāt jāzina, ka dzemde ir baudas orgāns un spēj izjust ļoti spēcīgu orgasmu. Lai patīkami stimulētu dzemdes kakliņu, ar rotaļlietas vai locekļa galviņu ir jāveic rotējošas kustības maksts dziļumā. Dzimumakta laikā to visvieglāk veikt, ja dāma atrodas pozīcijā uz partnera un pati pilnībā var kontrolē situāciju un rotēt ar gurniem, izbaudot patīkamu dziļo masāžu. Šāda tehnika noteikti būs jāpraktizē vairākkārt, jo nav nekādu garantiju, ka viss izdosies jau pirmajās reizēs.

Īpaši būtu jāizceļ sabiedrībā joprojām valdošais mīts, ka lielāks loceklis ir labāks loceklis. Locekļa izmēram ir nozīme, bet tā lielums nav nekāds garants sievietes baudai.

Vissvarīgākais ir pievērst uzmanība sirdsdāmas klitoram, tad viņai partnera locekļa izmērs tiešām būs otršķirīgs. Ir noskaidrots, ka ievērojama daļa dāmu spēj izbaudīt tikai vidēja vai pat mazāka izmēra locekļus/vaginālās rotaļlietas. Tādos gadījumos, ja locekļa diametrs vai garums ir virs vidējā, tā sniegtās sajūtas partnerei var būt fiziski sāpīgas un var pat padarīt dzimumaktu neiespējamu, ja maksts ir izteikti šaura vai sievietei ir grūtības atslābināties. Šādos gadījumos locekli palielinošas uzmavas ir sliktākā seksa rotaļlieta, ko izvēlēties.

Jutību veicinošā stimulējošā kosmētika

Foto: Sindija Švāne

Bieži vien vīrieši interesējas par dažādiem iekšķīgi lietojamiem (dzeramiem) līdzekļiem, ko varētu izmantot, lai sieviete gūtu lielāku baudu vai vienkārši būtu gatavāka seksam. Lielākajā daļā šo gadījumu motīvi nav tik cēli, un šo aizdomīgo vielu gribētāji nav īsti informēti par reālo sievietes seksualitātes un baudas anatomiju.

Iekšķīgi lietojami preparāti parasti ir diezgan riskanti veselībai un nekad nevar garantēt to drošību vai efektivitāti.

Veselīgās partnerattiecībās, pirmkārt, pārim jāiziet cauri visam augstākminētajam – gan psiholoģisko faktoru izzināšanai, gan reālo fizisko baudas zonu izpētīšanai.

Pēc tam var mēģināt izmantot veselībai nekaitīgu intīmo kosmētiku sajūtu veicināšanai. Tie būs dažādi krēmi un geli, ko izmanto uz jutīgām ķermeņa vietām, lai veicinātu to jutību. Šāda ārēja izmantošana nodrošina drošu lietošanu, vieglu efekta kontroli no abu partneru puses. Abi partneri var izvēlēties kādai zonai izmantot šo sajūtas veicinošo intīmo kosmētiku: klitoram, vulvai, makstij, G-punktam vai krūšu galiem. Klitora jutību veicinošie līdzekļi var radīt šādas sajūtas: sildošas, vēsinošas, kņudošas, vibrējošas, pulsējošas un, pats galvenais, jutību veicinošas, lai visi veiktie pieskārieni šķistu izteiksmīgāki, uzbudinājums augstāks un arī kulmināciju sasniegt būtu vieglāk. Te var apskatīt labākos stimulējošās intīmās kosmētikas piemērus sievietēm, vīriešiem un pāriem. 

Foto: Publicitātes attēls

Raksts tapis sadarbībā ar SexyStyle.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu