Nofilmēta Tesla ar suni pie stūres (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tīmeklī nupat uzpeldējis vēl viens video ar Tesla elektromobili, kurš brauc autopilotā. Tikai šoreiz mašīnas vadītājs nav pārsēdies pasažiera sēdeklī vai atlaidies uz snaudu aizmugurē, bet gan stalti stāv pie stūres un veras pa atvērto logu. Stāv tāpēc, ka tas nav vis cilvēks, bet gan cilvēka labākais draugs suns.

Taisnības labad jāteic, ka nevar droši apgalvot, vai suns mašīnā bija viens pats, jo aizmugurējie sēdekļi tikpat kā nav redzami. 

Pēc Electrek informācijas, Teksasā filmētajā video redzams 2017. gada Model X un video autors ir TikTok blogeris Bleiks Mesiks.

Visticamāk, video ir iestudēts, taču tas tāpat neizslēdz riskus, kas radīti sunim un apkārtējiem.

"Es skatījos video neskaitāmas reizes, un man tā arī neizdevās saskatīt, vai automašīnā ir vēl kāds. Man ir sajūta, ka tas varēja būt apmāns,” video komentēja Mesiks. 

Neatkarīgi no tā, kas radīja riskus sev un apkārtējiem, viņam saskaņā ar Teksasas likumiem var draudēt bargs sods. Turklāt uz viņa rīcību var attiekties likums par "nežēlīgu izturēšanos dzīvnieka transportēšanas laikā".

Tesla autopilots pieder SAE International skalas otrajam līmenim, tas ir,

vadītājam braukšanas laikā jāatrodas pie stūres un jāseko ceļam.

Elektromobiļi ir aprīkoti ar sistēmu, kas paredzēta, lai nodrošinātu cilvēka atrašanos vadītāja sēdeklī, taču tā nebūt nav perfekta. Pierādījums tam ir daudzi tīmeklī atrodamie video, kā arī Consumer Reports ekspertu eksperiments, kura gaitā izdevās piespiest automobili sākt braukt bez vadītāja.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu