Rīgas Centrālcietumā kārtējo reizi izsludina karantīnu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Centrālcietums.
Rīgas Centrālcietums. Foto: Edijs Pālens/LETA

No ceturtdienas, 16. decembra, līdz nākamā gada 11.janvārim Rīgas Centrālcietumā atkārtoti izsludināta karantīnam informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Rutīnas testēšanas rezultātā no 10.decembra līdz 14.decembrim konstatēti 39 jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi.

Karantīna cietumā iepriekš bija izsludināta līdz 9.decembrim, bet tā netika pagarināta.

Karantīnas laikā visi nodarbinātie, tai skaitā, arī saimnieciskajā apkalpē nodarbinātie, katru dienu tiks testēti ar ātrajiem antigēna Covid-19 testiem.

Karantīnas laikā ir nolemts pārtraukt valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvju un aizstāvju, zvērinātu notāru un valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības sniedzēju juridiskās palīdzības saņemšanai tikšanos ar ieslodzītajiem klātienē.

Komersantu pārstāvjiem ir ļauts piegādāt preces un sniegt pakalpojumus tikai ieslodzījuma vietas pamatfunkciju nodrošināšanai. Tāpat atļauts turpināt remontdarbus tikai tiem komersantu pārstāvjiem, ar kuriem ir noslēgti līgumi.

Karantīnas laikā tiek pārtraukta ieslodzīto nodarbināšana pie komersanta, izņemot ieslodzījuma vietas veikalu un ēdināšanas pakalpojumu nodrošinātāju. Tāpat ir pārtraukta ieslodzīto personu dokumentu izgatavošana.

Karantīnas režīms paredz pārtraukt ieslodzīto pārvietošanu uz citu ieslodzījuma vietu, izņemot ieslodzīto pārvietošanu drošības apsvērumu dēļ un pārvietošanu uz Latvijas Cietumu slimnīcu Olaines cietumā un atpakaļ. Karantīnas laikā ir pārtraukta ieslodzīto pārvešana uz ārstniecības iestādēm ārpus ieslodzījuma vietas veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanai, kā arī ir pārtraukta ieslodzīto konvojēšana uz tiesām un pēc procesa virzītāja pieprasījuma.

Šobrīd karantīna ir izsludināta arī Iļģuciema cietumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu